Header Ads

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει σε κανέναν να δηλητηριάζει την κοινωνική μας ζωή

«Η κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει σε κανέναν να δηλητηριάζει την κοινωνική μας ζωή, να εγκληματεί, να τρομοκρατεί και να υποσκάπτει τα θεμέλια της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία! Η Δημοκρατία είναι πολύ πιο ισχυρή απ’ όσο φαντάζονται οι εχθροί της!» σημειώνει στην «Αποψη» ο υφυπουργός Υποδομών, Μιχάλης Παπαδόπουλος.


«Θα ήθελα κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα δημοκρατικό, γιατί πιστεύει στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία με την καθαρότερη έννοια και την πληρέστερη λειτουργία της. Σε μια δημοκρατία μαχόμενη και όχι παράλυτη. Σε μια δημοκρατία ικανή να προστατεύει αποτελεσματικά την ελευθερία και την πρόοδο του κοινωνικού συνόλου. Σε μια δημοκρατία, που να συνδυάζει την ελευθερία με την τάξη και την τάξη με την κοινωνική δικαιοσύνη. Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία χωρίς τάξη, όπως δεν μπορεί να υπάρξει και τάξη χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη. Η Ν.Δ. αντιτίθεται σε όλες τις μορφές “ολοκληρωτισμού”, σε κάθε είδους δικτατορίες. Γιατί οι τυραννίες, εκτός από την κατάλυση της ελευθερίας, οδηγούν με τον τυχοδιωκτισμό τους κατά κανόνα σε συμφορές.

Οι ιδεολογικές αρχές και το προγραμματικό πλαίσιο που ψήφισε το 9ο συνέδριο του κόμματός μας εκφράζουν το αίτημα της εποχής μας. Το αίτημα της κοινωνικής δημοκρατίας και του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Και η κοινωνική δημοκρατία μπορεί να αναπτυχθεί και να προστατευθεί μόνο μέσα σε ένα κράτος δικαίου. Η επιβολή των κανόνων του κράτους δικαίου είναι αυτό που διακρίνει το πρόγραμμα της Ν.Δ από τα αυταρχικά αντιδημοκρατικά συστήματα που προσπαθούν να μας επιβάλλουν οι διάφορες παραδημοκρατικές αντιλήψεις.

Ειδικότερα η αντιμετώπιση του πολιτικού μορφώματος “Χρυσή Αυγή” απαιτεί τη διάκριση ανάμεσα στην πολιτική και την εγκληματική δράση. Πράγματι, αυτή λειτουργεί δισυπόστατα: αφενός ως πολιτικό κόμμα, αφετέρου ως εγκληματική οργάνωση. Ακριβώς για τον λόγο αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται πολιτικά στην πρώτη περίπτωση και με τον Ποινικό Κώδικα στη δεύτερη. Ως προς το πρώτο σκέλος πρέπει να προβάλουμε το ιδεώδες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, και ως προς το δεύτερο σκέλος την αυστηρή (αδιακρίτως) εφαρμογή του νόμου για όσους αποδεδειγμένα ενέχονται σε κακουργηματικές ενέργειες.

Και βεβαίως, αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει σε κανέναν να δηλητηριάζει την κοινωνική μας ζωή, να εγκληματεί, να τρομοκρατεί και να υποσκάπτει τα θεμέλια της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία! Η Δημοκρατία είναι πολύ πιο ισχυρή απ’ όσο φαντάζονται οι εχθροί της!»



Από το Blogger.