Header Ads

Συνταγή: Σούπα με μοσχάρι

 Από το kalonkorits.weebly.com
1 κιλό μοσχάρι
3 πράσα το λευκό μέρος
2 κλωνάρια σέλινο
3 καρότα
1 κόκκινη πιπεριά
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
4 ντομάτες
1 κονσέρβα κον-κασέ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι



Πλένετε και κόβετε το κρέας σε μεγάλα κομμάτι καθώς και τα λαχανικά.
Βάζετε στην χύτρα το κρέας με νερό (να το σκεπάσει).
Προσέχετε και αφαιρείτε τον αφρό που δημιουργείτε πριν τον βρασμό.
Κλείνετε την χύτρα όταν αρχίσει να βράζει και βράζετε για 20΄.
Ανοίγετε και ρίχνετε τα λαχανικά και τον χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνετε.
Αφήνετε άλλα 15΄ και αποσύρετε από την φωτιά.
Αφαιρείτε το κρέας. Πολτοποιείτε τα λαχανικά.
Σουρώνετε το ζωμό σε μία κατσαρόλα όταν αρχίζει ο βρασμός του ζωμού.
Ρίχνετε πολτοποιημένα τα λαχανικά και συμπληρώνετε αλάτι, πιπέρι.
Αφήνετε να πάρει μια δύο βράσεις και ανακατεύοντας απαλά.
Κατεβάζετε από την φωτιά. Ρίχνετε το λάδι.
Έχετε μια παχύρευστη σούπα.
Όταν σερβίρετε βάζετε και σταγόνες ελαιόλαδου.

Από το Blogger.