Header Ads

Έλληνες φοιτητές στους τελικούς διαγωνισμού της Microsoft

Περισσότερες από 170 συμμετοχές από 76 χώρες περιλάμβαν οι παγκόσμοι τελικοί του Imagine Cup που διεξάγονται από την αιγίδα της Microsoft. Η κριτική επιτροπή επέλεξε τις 33 ομάδες που θα διαγωνιστούν στους τελικούς και ανάμεσα σε αυτές είναι και η ελληνική.


Πρόκειται για μια παρέα Ελλήνων φοιτητών που μετέχουν σε αυτό το project της Mcrosoft και έχει να κάνει με την καινοτομία, το λογιστικό και τον τομέα των παιχνιδιών. Η ελληνική ομάδα έχει την ονομασία «Genesis» και όπως οι υπόλοιπες ομάδες θα μεταβούν στο Σιάτλ, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας, από τις 29 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, με την ελπίδα να πάρουν την πρώτη θέση.

Ειδικό ενδιαφέρον στη διοργάνωση των φετινών τελικών δίνει και η συμμετοχή στην κριτική επιτροπή του CEO της εταιρείας, Satya Nadella.

Η ελληνική ομάδα ήταν νικήτρια στην κατηγορία Games των ελληνικών τελικών που πραγματοποίησε η Microsoft Ελλάς και θα διαγωνιστεί με άλλες εννέα ομάδες στη σχετική κατηγορία, για τον αντίστοιχο τίτλο στον παγκόσμιο τελικό, ενώ ήδη διακρίθηκε και βραβεύτηκε στον επιμέρους παγκόσμιο διαγωνισμό Visual Studio Online Boost.

Κριτές του φετινού τελικού μαζί με τον Satya Nadella θα είναι ο Hadi Partovi, ιδρυτής του εκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού φορέα Code.org και ο Erik Martin, γενικός διευθυντής του Reddit.com.

Τι είναι το Imagine Cup

Ο διαγωνισμός Imagine Cup ξεκίνησε από τη Microsoft Corp. το 2003 με στόχο να ενθαρρύνει τους νέους να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές, διεκδικώντας παράλληλα διεθνή αναγνώριση. Σημαντικό και αυτή την χρονιά είναι ότι το χρηματικό ποσό το οποίο θα διεκδικήσουν οι μεγάλοι νικητές των παγκόσμιων τελικών, το οποίο υπερβαίνει το ποσό των 200.000 δολαρίων. Το Imagine Cup έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση στους νέους όλου του κόσμου, καθώς πάνω από 1,65 εκατομμύρια νέοι έχουν συμμετάσχει καταθέτοντας τις προτάσεις τους. Με πάνω από 250.000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο το 2013, έχει σκοπό να αναδείξει την ευρηματικότητα των φοιτητών και των μαθητών.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες:
Games: Σε αυτή την κατηγορία διακρίνονται τα πιο συναρπαστικά και διασκεδαστικά παιχνίδια
World Citizenship: Σε αυτή την κατηγορία διακρίνεται η εφαρμογή λογισμικού που έχει την προοπτική να επιδράσει θετικά στην ανθρωπότητα
Innovation: Αυτή η κατηγορία απευθύνεται στις πιο πρωτοπόρες και καινοτόμες εφαρμογές

Πηγή: http://www.iefimerida.gr
Από το Blogger.