Γιαγιά 99 χρονών έλαβε ερωτική επιστολή από τον αγαπημένο της μετά από 77 χρόνια
Η 99χρονη Φίλις Πόιντινγκ έλαβε ερωτική επιστολή από τον αρραβωνιαστικό της 77 χρόνια αφότου ο νεαρός άνδρας θεωρήθηκε αγνοούμενος στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η χειρόγραφη επιστολή παραδόθηκε στη Φίλις μετά την ανέλκυση από τον βυθό του Ατλαντικού ενός φορτηγού που μετέφερε στο φορτίο του μεταξύ άλλων και αλληλογραφία, (το οποίο πλοίο σύμφωνα με εκτιμήσεις πιθανώς βυθίστηκε το 1941).
Το τελευταίο μήνυμα που είχε στείλει η Φίλις στον αρραβωνιαστικό της, Μπιλ Γουόκερ, ο οποίος υπηρετούσε στο σύνταγμα Wiltshire στην Ινδία, ήταν εκείνο με το οποίο αποδεχόταν την πρόταση γάμου του. Η γυναίκα σκεφτόταν ότι ο αγαπημένος της δεν της απάντησε ποτέ επειδή μετάνιωσε. Μέχρι τώρα.
Στην επιστολή του ο Μπιλ της γράφει ότι έκλαψε από χαρά όταν διάβασε ότι δεχόταν να γίνει γυναίκα του. «Μακάρι να ήσουν εδώ όταν άνοιξα το γράμμα... Μόνο να ήξερες πόσο ευτυχισμένο με κάνεις, αγάπη μου» της γράφει.
Μέχρι σήμερα η Φίλις δεν γνωρίζει εάν ο Μπιλ επέζησε του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Κάποια στιγμή συνέχισε τη ζωή της, παντρεύτηκε τον Τζιμ Χολογουέι, με τον οποίον απέκτησε τέσσερα παιδιά, που της χάρισαν τέσσερα εγγόνια και αυτά με τη σειρά τους δισέγγονα. Όταν ο Τζιμ έφυγε από τη ζωή μερικά χρόνια αργότερα, η Φίλις ξαναπαντρεύτηκε.
«Δεν πιστεύω ότι ο Μπιλ επέζησε του πολέμου. Αν ήταν ζωντανός θα ερχόταν κατευθείαν στο σπίτι μου» λέει εξηγώντας πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή της εάν είχε λάβει την επιστολή και είχε σμίξει με τον Μπιλ.
«Θα είχαμε παντρευτεί. Αγαπιόμαστε πολύ» προσθέτει.
Η επιστολή του Μπιλ ήρθε στο φως από ενάλιους αρχαιολόγους, μαζί με εκατοντάδες άλλες επιστολές -συνολικά 700 επιστολές γραμμένες στη βρετανική τότε Ινδία το 1940- που παρουσιάζονται στο πλαίσιο έκθεσης με τίτλο «Voices from the Deep» (Φωνές από τον Βυθό) στο Ταχυδρομικό Μουσείο του Λονδίνου.
Όπως εξηγεί ο επιμελητής της έκθεσης «είναι η μεγαλύτερη συλλογή επιστολών από τότε που οι άνθρωποι άρχισαν να γράφουν που επιβίωσε από οποιοδήποτε ναυάγιο, οπουδήποτε στον κόσμο».
Τα γράμματα διασώθηκαν επειδή στο σημείο που βρέθηκαν δεν υπήρχε φως, ούτε οξυγόνο, «σαν ένα σφραγισμένο μεταλλικό κουτί τοποθετημένο σε καταψύκτη».
(Με πληροφορίες από Ιndependent)