Header Ads

Ο Τσίπρας στο Λευκό Παλάτι του Ερντογάν

Ο Ελληνας πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας μπαίνουν στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στην Αγκυρα το απόγευμα της Τρίτης, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την επικήρυξη των 8 τούρκων στρατιωτικών στους οποίους έχει δοθεί άσυλο στη Ελλάδα, προς 700.000 τον καθένα. 

Σε ανάρτησή του στο Twitter αμέσως μετά την άφιξή του και πριν την συνάντησή του με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκίας στο Προεδρικό Μέγαρο, γνωστό και ως Λευκό Παλάτι, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «ειλικρινή διάλογο» και «θετική ατζέντα», αποφεύγοντας το θέμα της επικήρυξης των στρατιωτικών.

«Έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε ξανά το νήμα ενός ειλικρινούς διαλόγου για την επανεκκίνηση της θετικής μας ατζέντας, προς όφελος των λαών μας και της ευρύτερης περιοχής» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός, λίγο πριν συναντήσει τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Φουάτ Οκτάι. 

Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Τα κύρια θέματα της ατζέντας του είναι η διερεύνηση των δυνατοτήτων επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, η μείωση της έντασης στο Αιγαίο και οι αγωγοί ΤΑΡ και Turkish Stream.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.