Header Ads

Αναφορές για τουρκικούς βομβαρδισμούς σε θέσεις Κούρδων στη Συρία

Δυνάμεις του τουρκικού πυροβολικού έχουν λάβει θέσεις στα σύνορα της Συρίας με την τουρκική πόλη Σανλιούρφα, στην οποία επικρατεί το κουρδικό στοιχείο, 

Αναφορές πως οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισε κατά τη διάρκεια της νύχτας θέσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που στην συντριπτική πλειοψηφία τους απαρτίζονται από Κούρδους, κάνουν τα συριακά μέσα ενημέρωσης. Την ίδια στιγμή βίντεο έχουν αναρτηθεί σε λογαριασμούς φορέων που σχετίζονται με τις κουρδικές δυνάμεις στην περιοχή παρουσιάζοντας, όπως, αναφέρουν, εικόνες από αεροπορικές επιδρομές. 

Εκτιμάται πως αυτές εντάσσονται στην στρατιωτική προετοιμασία της Άγκυρας για εισβολή στη Συρία. Σύμφωνα δε με ανάρτηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας όλα είναι έτοιμα. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Σάνα η Τουρκεία έπληξε θέσεις του SDF ανατολικά της πόλης Ταλ Αμπιάντ en;v Δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες στις τάξεις των Κούρδων.

Νωρίτερα, όπως αναφέρεται, αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας διεξήγαγαν πλήγμα εναντίον κουρδικού κέντρου διοίκησης στην πόλη Μαλικίγια, στην επαρχία Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Μαγιαντίν.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Χαντάθ ανέφερε ότι έγιναν επίσης αεροπορικά πλήγματα σε περιοχή κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ, όχι μακριά από το σημείο διέλευσης Σεμάλκα. Δύο γέφυρες καταστράφηκαν σε αυτόν τον βομβαρδισμό.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.