Header Ads

ΗΠΑ: Ξεκινούν δημόσιες ακροάσεις στη έρευνα για την παραπομπή Τραμπ

Οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου ανακοίνωσαν τις πρώτες δημόσιες ακροάσεις την επόμενη εβδομάδα, στην έρευνα που διεξάγεται για την απομάκρυνση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμά του.

Τρεις υπάλληλοι κρατικών υπηρεσιών θα καταθέσουν πρώτοι σε τηλεοπτικές ακροάσεις, οι οποίες προηγουμένως είχαν γίνει πίσω από κλειστές πόρτες.

Η έρευνα επικεντρώνεται στους ισχυρισμούς ότι η διοίκηση Τραμπ φέρεται να άσκησε πιέσεις και να έταξε ανταλλάγματα στον πρόεδρο της Ουκρανίας προκειμένου το Κίεβο να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του πολιτικού του αντιπάλου Τζο Μπάιντεν.

Ο Τραμπ αρνείται ότι διέπραξε οποιαδήποτε παράβαση.

Τρεις βασικές επιτροπές της Βουλής έχουν ήδη ακούσει ιδιωτικές μαρτυρίες από δεκάδες μάρτυρες στην πολύκροτη υπόθεση.

Ο πρώτος δημόσιος μάρτυρας την επόμενη εβδομάδα θα είναι ο Μπιλ Τέιλορ, εν ενεργεία πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ουκρανία. Ο ίδιος έχει ήδη πει ότι Τραμπ ήθελε την Ουκρανία να διερευνήσει τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είναι τώρα υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο.

Ο Τέιλορ μίλησε για ένα «παράτυπο, ανεπίσημο κανάλι χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ», το οποίο είχε «υπονομεύσει ουσιαστικά» τις σχέσεις με την Ουκρανία.

Επίσης, προγραμματίζεται να καταθέσουν δημοσίως την επόμενη εβδομάδα η πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ουκρανία, Μαρί Γιοβάνοβιτς και ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζορτζ Κέντ.

Πηγή: BBC

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.