Ετσι θα αποκτήσετε την πιο «λαχταριστή» φωτογραφία στο Instagram σας
Φως. Κάμερα. Δράση. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα χρειάζονται για να βγάλεις εκείνη τη φωτογραφία που χαρακτηρίζεται ως «food porn». Όμως, πίσω από αυτή τη τέλεια φωτογραφία κρύβονται τόσα πολλά που δεν γνωρίζουμε!
Μερικοί από τους αγαπημένους μας bloggers φαγητού έχουν μετατρέψει το χόμπυ της φωτογραφίας σε καριέρα αριθμώντας πολλές συνεργασίες με εταιρείες, πολλά βιβλία μαγειρικής αλλά και πολλούς «πεινασμένους» ακόλουθους.
Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε τη διαδικασία πίσω από την τέλεια φωτογραφία ή ακόμα να εξελίξετε τις δικές σας ικανότητες στη φωτογραφία, ακολουθούν τρεις δημοφιλείς instagrammers που θα μας αποκαλύψουν τα μυστικά τους. Ισως είναι ώρα να τα εφαρμόσετε αφού εκτελέσετε μερικές από τις υπέροχες πασχαλινές συνταγές που σας έχει προτείνει η HuffPost.
Αλί Μαφούσι, Inspiralized
Καθώς μερικοί blogger φαγητού και instagrammers επικεντρώνονται στην έντονη επεξεργασία και στην επιμέλεια της εικόνας του πιάτου, η Αλί Μαφούσι του «Inspiralized» έχει διαφορετική οπτική. Ο λογαριασμός στο Instagram της κορυφαίας σε πωλήσεις συγγραφέα σύμφωνα με τους New York Times, δεν είναι απλά γεμάτος από όμορφες φωτογραφίας, αλλά στοχεύει να εμπνεύσει τους ανθρώπους να μαγειρέψουν νιώθωντας ότι η όλη διαδικασία είναι κατανοητή και προσιτή.
«Δεν πιστεύω ότι μόνο οι φωτογραφίες μου τραβάνε το κοινό μου. Ενδιαφέρονται περισσότερο για την αληθοφάνεια και το περιεχόμενο», είπε στη HuffPost U.S.. «Προσπαθώ να μην σπαταλάω πολύ ενέργεια στις φωτογραφίες αλλά στο να μοιράζομαι ένα αυθεντικό και αληθινό περιεχόμενο που θα βοηθήσει το κοινό μου - όπως, Γειά, να ένα εύκολο βραδινό φαγητό που μόλις έφτιαξα!»
Αν και η Μαφούσι θεωρεί το στύλ της «ολιγαρκές», πάντα προσπαθεί να βγάλει τη καλύτερη λήψη. Οι περισσότερες φωτογραφίες στο blog της είναι τραβηγμένες από DSLR κάμερα, αλλά πολλές φορές χρησιμοποιεί το κινητό της , συγκεκριμένα το iPhone της, για να φωτογραφίσει την τελική συνταγή και να την ανεβάσει στον λογαριασμό της στο Instagram, όπως ο καθένας μας. Ωστόσο, αντιμετωπίζει μία δυσκολία με το διαμέρισμα της στο Τζέρσεϊ Σίτι του Νιου Τζέρσι.
«Το διαμέρισμα μου είναι μπλε. Ακόμα και το γυαλί είναι μπλε. Οπότε το 90% των φωτογραφιών μου - ειδικά όταν ο καιρός είναι μουντός - βγαίνουν μπλε». Για αυτό το λόγο, επεξεργάζεται τις φωτογραφίες των φαγητών της ώστε να εξισορροπήσει τα λευκά της φωτογραφίας, τον κορεσμό και τα φωτεινά σημεία, να αυξήσει την φωτεινότητα με την εφαρμογή Snapseed και έπειτα να προσθέσει φίλτρο από την εφαρμογή VSCO.
«Συνολικά, όλη η διαδικασία χρειάζεται 20 λεπτά μέχρι να δημοσιευτεί η φωτογραφία».
Μια συμβουλή που μπορεί η Μαφούσι να δώσει σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν να τραβάνε καλύτερες φωτογραφίες τα φαγητά τους, είναι να εφοδιαστούν μερικά επιπλέον αντικείμενα ντεκόρ από καταστήματα με είδη χειροτεχνίας.
Αγοράστε, για παράδειγμα, ένα μακετόχαρτο. Κατά τη Μαφούσι, κολλώντας μία βινυλική ταπετσαρία στο μακετόχαρτο θα δώσει στις φωτογραφίες σας ένα λαμπερό και καθαρό πλαίσιο. Η ίδια η Μαφουσί προτιμά το σχέδιο του μαρμάρου, διότι πιστεύει ότι αναδύονται τα χρώματα των φαγητών. Αν επιθυμείτε να δημοσιεύσετε τις φωτογραφίες σας, ένα σταθερό πλαίσιο θα διαμορφώσει μία συνεκτική εικόνα της αρχικής σας σελίδας.
Τζεν Μπαλίσι, Indulgent Eats
Μία ακόμα instagrammer που έχει δεχθεί μεγάλη αναγνωρισμότητα είναι η Τζεν Μπαλίσι, δημιουργός του «Indulgent Eats». Το περιεχόμενο της χωρίζεται μεταξύ φωτογραφιών και βίντεο.
«Δεν μοιράζομαι απλά το φαγητό που δοκιμάζω για τα likes, αλλά για να συνδυάσω υψηλής ποιότητας και ελκυστικές φωτογραφίες και βίντεο με τις δικές μου απόψεις. Για αυτό και συχνά τρώω μπροστά στη κάμερα για να απαθανατίσω την ειλικρινή μου γνώμη», είπε στη HuffPost US. Η Μπαλίσι, η οποία ζει μεταξύ Νέας Υόρκης και Χονγκ Κονγκ όταν δεν ταξιδεύει, μπορεί πολύ εύκολα να αλλάξει από φαγητό μεγάλων αλυσίδων εστιατορίων σε αυθεντικά φαγητά «στο χέρι» σε εστιατόρια με αστέρια Michelin.
Ο τρόπος που απαθανατίζει τα γεύματα της περιλαμβάνει την επεξεργασία μεγάλου εύρους υλικού, έτοιμων φίλτρων και επιμέλειας της εικόνας του πιάτου. Μερικοί blogger φαγητού έχουν δεχτεί πολλές κριτικές επειδή κάθονται πάνω στις καρέκλες σε δημόσιους χώρους για να βγάλουν μια φωτογραφία. Η Μπαλίσι, όμως, υποστηρίζει ότι προσπαθεί να διατηρήσει μια ισορροπία μεταξύ του να σέβεται όσους βρίσκονται γύρω της και να κάνει τη δουλειά της. Φαίνεται ότι η σκέψη αυτή έχει πετύχει καθώς οι ακόλουθοι της στο Instagram ξεπερνούν τους 350.000.
Το φυσικό φως αποτελεί τον καλύτερο φίλο ενός blogger φαγητού, λέει επίσης.
Η συμβουλή, τέλος, της Μπαλίσι για τους λάτρεις του φαγητού που θέλουν να βελτιώσουν τι ικανότητες τους στη φωτογραφία συνιστά την αποφυγή χρήσης έντονου φλας. «Ένα καλό κόλπο αν ο χώρος έχει χαμηλό φωτισμό είναι να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή ”σημειώσεις” ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή με άσπρο φόντο και να αυξήσετε την φωτεινότητα του κινητού σας στο τέρμα ώστε να δημιουργήσετε έναν απαλό φωτισμό».
Τζέσικα Χίρς, CheatDayEats
Καθένας που προσπαθεί να χτίσει μια σταθερή και ανοδική πορεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγνωρίζει ότι είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις σε ένα πλήθος διάφορων και διαφορετικών επιλογών. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο κατάφερε η Τζέσικα Χίρς με το «CheatDayEats» να συγκεντρώσει πάνω από μισό εκατομμύριο ακόλουθους οφείλεται στα βίντεο της, τα οποία αποτελούν το 90% του περιεχόμενου της.
«Άρχιζα να βαριέμαι βλέποντας μόνο φωτογραφίες στο Instagram. Τα βίντεο περιγράφουν μια ιστορία και είναι πιο ευχάριστα στο κοινό». Έτσι, μετά από πολλές ώρες παρακολούθησης βίντεο στο YouTube, η Χίρς έμαθε να κάνει μόνη της την επεξεργασία στα βίντεο της.
Όσον αφορά τις φωτογραφίες, τις επεξεργάζεται όλες μαζί στον υπολογιστή της και έπειτα κάνει επιπρόσθετες αλλαγές από τις εφαρμογές Snapseed και Lightroom. «Συνήθως χρειάζομαι περίπου μία ώρα για να ολοκληρώσω την επεξεργασία», αλλά αυτό αφορά πολλαπλές φωτογραφίες. Για την επεξεργασία ενός 30λεπτου βίντεο μπορεί να χρειαστεί από μία μέχρι και τρεις ώρες.
Μερικοί από τους προαναφερόμενους blogger διαθέτουν επιπλεόν εξοπλισμό, αλλά η Χίρς, την οποία χορηγεί η Sony, έχει στη διάθεση της ολόκληρο εξοπλισμό. Αυτός περιλαμβάνει την κάμερα, συνήθως με δύο φακούς, ένα μικρό LED φως για νυχτερινές λήψεις, αντανακλαστικό κάτοπτρο για τις σκιές, καθαριστικό φακών, ένα τρίποδο και ένα μικρόφωνο για όταν θέλει να έχουν ήχο τα βίντεο της.
Ουσιαστικά, η Χίρς προτείνει να διασκεδάζουμε παίζοντας με τις φωτογραφίες έιτε αλλάζοντας θέση στο πιάτο είτε τραβώντας απο διαφορετικές γωνίες είτε αλλάζοντας τα χρώματα.
«Όταν διδάσκω φωτογραφία φαγητού, συχνά αστειεύομαι ότι είναι η τέλεια στιγμή να παίξεις με το φαγητό σου».
ΠΗΓΗ: HuffPost U.S.