Το «Κυριακάτικο Τραπέζι» της HuffPost από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου
Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς έφθασε και η HuffPost με την βοήθεια του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου ετοίμασε ένα εξαιρετικά γευστικό, πολύ καλοκαιρινό και εύκολο μενού για να το απολαύσουμε την Κυριακή, στο μεσημεριανό τραπέζι παρέα ή και μόνοι, αφού ακόμα #Μένουμε_Σπίτι. Εσείς δεν έχετε παρά να προμηθευτείτε τα υλικά από σήμερα και να το κάνετε πράξη:
Σουβλάκια κοτόπουλου με ντιπ μουστάρδας και σαλάτα αγγουριού
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 6-8 λεπτά
Για 2 άτομα
Υλικά
12 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι Kalamata Papadimitriou
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
Για την σαλάτα:
2 μικρά αγγουράκια
120 γραμμάρια ραπανάκια
4 κουταλιές δυόσμο χοντροκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμό από ½ λεμόνι
1 κουταλιά λευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι Kalamata Papadimitriou
Για το ντιπ:
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
80 γραμμάρια μουστάρδα με μέλι Kalamata Papadimitriou
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μπουκιές, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την λευκή κρέμα βαλσαμικού, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετούμε για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα μαντολίνο ή με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα αγγουράκια και τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες.
Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, την λευκή κρέμα βαλσαμικού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά για το ντιπ, το φρέσκο τυρί κρέμα, την μουστάρδα με μέλι, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Περνάμε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο σε μικρά μεταλλικά καλαμάκια.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Ψήνετε τα σουβλάκια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές για συνολικά 6-8 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.
Μόλις γυρίσουμε πρώτη φόρα τα σουβλάκια προσθέτουμε το βούτυρο, σε μικρά κομμάτια, πάνω στα καλαμάκια κοτόπουλου να λιώσει.
Σερβίρουμε τα σουβλάκια κοτόπουλο σε μία μεγάλη πιατέλα με το ντιπ και την σαλάτα αγγουριού.
Σουφλέ σοκολάτας με κρέμα τυριού
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 16 λεπτά
Για 8 ατομικά φορμάκια
Υλικά
5 αυγά
110 γραμμάρια ζάχαρη
220 γραμμάρια κουβερτούρα
200 γραμμάρια βούτυρο
50 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γραμμάρια κακάο
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
60 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με την ζάχαρη άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μπεν μαρί σε μεγάλο μπολ λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο.
Ταυτόχρονα σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.
Μέσα στο μπολ με την λιωμένη σοκολάτα προσθέτουμε σιγά-σιγά τα χτυπημένα αυγά και προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά 8 πυρίμαχα φορμάκια .
Γεμίζουμε κάθε μπολάκι μέχρι την μέση και προσθέτουμε 1 κουταλάκι από την κρέμα λευκού τυριού και από πάνω προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα σταματώντας μισό εκατοστό πιο κάτω από το χείλος του σκεύους.
Ψήνετε για 16 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Καλή μας όρεξη