Header Ads

Εύκολες και γρήγορες συνταγές για vegan γλυκά

Βίγκαν cupcakes

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και οι εξορμήσεις μας στην παραλία αυξάνονται. Έτσι και η λιγούρα μας για ένα δροσιστικό καλοκαιρινό γλυκάκι.

Όμως επειδή όλοι μας θέλουμε να διατηρήσουμε το καλοκαιρινό κορμί μας για την παραλία σκεφτήκαμε ότι μερικές vegan εναλλακτικές είναι ότι πρέπει.
Ακόμα και αν δεν ακολουθούμε μια vegan διατροφή, αξίζει να δοκιμάσουμε τα γλυκά αυτά. Ας σκεφτούμε μόνο ότι οι περισσότερες vegan συνταγές δεν περιέχουν βαριές κρέμες και βούτυρα που συνήθως είναι η αιτία που παίρνουμε κάνα κιλάκι παραπάνω. Αντιθέτως, χρησιμοποιούν υποκατάστατα όπως γάλα καρύδας, σιρόπι σφενδάμου και σπόρους τσία.

Ακολουθούν μερικές εύκολες και απλές ιδέες για vegan γλυκά που σίγουρα θα αγαπήσουμε και θα βάλουμε στη διατροφή μας.

Vegan πίτα λεμονιού

Η πίτα λεμονιού είναι το τέλειο γλυκό για το καλοκαίρι. Μπορούμε να το πάρουμε μαζί μας στη παραλία ή στο πικ-νικ μας ή ακόμα να το απολαύσουμε στη βεράντα του σπιτιού μας με ένα παγωμένο τσάι. Για τους λάτρεις του λεμονιού, η πίτα αυτή εξακολουθεί να έχει την υπέροχη γεύση όπως στις κλασσικές πίτες λεμονιού. Μόνο που αυτή αποτελεί μια πιο υγιεινή – θα λέγαμε – εκδοχή με λιγότερες ποσότητες ζάχαρης.

Vegan κραμπλ μήλου

Και ποιος δεν έχει φάει μικρός μηλόπιτα ή τάρτα μήλου. Αυτή η vegan εκδοχή του κραμπλ μήλου είναι πεντανόστιμη και συνδυάζει τις γνωστές σε όλους μας γεύσεις της πιπερόριζας, του μοσχοκάρυδου και της κανέλας. Για να τελειοποιήσουμε το γλυκό μας μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο παγωτό από πάνω – vegan ή μη.

Γρανίτα από smoothie σε ξυλάκια παγωτού

Η αγαπημένη μας καλοκαιρινή λιχουδιά παίρνει μια νέα πιο υγιεινή εκδοχή. Οι γρανίτες που όλοι φτιάχναμε σπίτι μας από κάποιον χυμό που είχε στο ψυγείο τώρα θα αντικατασταθούν με γρανίτες από smoothie. Τώρα πως γίνεται αυτό;

Με βάση φρούτα και λαχανικά της αρεσκείας μας όπως ανανά ή μούρα και αβοκάντο, προσθέτουμε στο μίξερ γάλα καρύδας για μια πιο κρεμώδη υφή και βάζουμε το μείγμα στα κυπελάκια με ένα ξυλάκι στο κέντρο. Τα αφήνουμε στην κατάψυξη για λίγη ώρα και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Παγωμένη γλυκιά πίτσα

Ναι, υπάρχει γλυκιά πίτσα και είναι πεντανόστιμη. Είναι πολύ εύκολο να την φτιάξουμε. Χρειαζόμαστε απλά λίγα δημητριακά για να κάνουμε την βάση, λίγα φρούτα της αρεσκείας μας όπως μπανάνα – που θα την λιώσουμε – και λίγα υλικά για γαρνιτούρα όπως φυστικοβούτυρο, σιρόπι σφενδάμου ή κομματάκια σοκολάτας και αμυγδάλων.

Vegan παγωτό φιστικιού

Λατρεύουμε το πόσο απλή είναι αυτή η συνταγή με μόνο τέσσερα υλικά. Αυτή η συνταγή για vegan παγωτό φιστικιού δεν περιέχει αυγά αλλά εξακολουθεί να είναι κρεμώδης και γευστικότατη – δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το παγωτό φιστίκι της αγοράς. Ακόμα και αν δεν έχουμε παγωτομηχανή αξίζει να την προσπαθήσουμε.

Muffins με μαρμελάδα φράουλας

Όλοι αγαπάμε τις φράουλες και για αυτό τις συνδυάζουμε με κάθε γλυκό. Στην περίπτωση της vegan εναλλακτικής, τα muffins με μαρμελάδα φράουλας είναι η τέλεια επιλογή. Και πάλι τα muffins είναι ιδανικά για ένα πικ-νικ ή για ένα σνακ στην παραλία. Με μόνο ένα ψήσιμο έχουμε στη διάθεση μας πολλά muffins για να τρώμε κάθε φορά που λιγουρευόμαστε ένα γλυκάκι.

Πουτίγκα σοκολάτας με σπόρους τσία

Αυτή η συνταγή για πουτίγκα σοκολάτας με σπόρους τσία είναι ιδανική για ένα δροσιστικό γλυκό μετά από το φαγητό μας. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ για να δημιουργήσουμε μια μους. Δεν χρειάζεται καν ψήσιμο. Μπορούμε να απολαύσουμε τήν πουτίγκα σοκολάτας μας από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Vegan καραμελωμένα μπισκότα με marshmallows

Όλοι έχουμε δει σε αμερικάνικες ταινίες να ψήνουν τα marshmallows στη φωτιά – και σίγουρα τα λιγουρευόμασταν. Τα s’mores αποτελούν μια λιχουδιά που περιλαμβάνει λιωμένα marshmallows και κομματάκια σοκολάτας πάνω σε κράκερ γκράχαμ ή μπισκότα. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι πώς γίνεται να υπάρξει μια vegan εκδοχή αυτού του γλυκού.

Και όμως γίνεται και δεν χρειαζόμαστε καν φωτιά σε κάποια παραλία. Η vegan εκδοχή του γίνεται εύκολα και απλά στο σπίτι. Χρειαζόμαστε απλώς τα υλικά – που κατά προτίμηση να είναι vegan – και ένα ταψί για να απλώσουμε το μείγμα. Με λίγα λόγια, ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι εκτός της σοκολάτας και των marshmallows, τα απλώνουμε όσο μπορούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Λιώνουμε την σοκολάτα και την απλώνουμε στο ταψί με τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος βάζουμε και τα marshmallows και τα αφήνουμε όλα μαζί να παγώσουν στο ψυγείο.

Τρουφάκια με κάρδαμο 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

𝐀𝐝𝐚𝐩𝐭𝐨𝐠𝐞𝐧 𝐂𝐚𝐫𝐝𝐚𝐦𝐨𝐦 𝐁𝐥𝐢𝐬𝐬 𝐁𝐚𝐥𝐥𝐬 The perfect superfood snack to bring a little bliss into your afternoon. ⁣ ⁣ Nut-free⁣ Easy to make⁣ Grain-free⁣ Refined sugar free ⁣ ⁣ 𝐈𝐍𝐆𝐑𝐄𝐃𝐈𝐄𝐍𝐓𝐒 ⁣ ⁣ •1 1/2 cups tightly packed Medjool dates, pitted⁣ •1/3 cup creamy sunflower seed butter (or tahini) ⁣ •1/2 cup shredded unsweetened coconut ⁣ •1 tbs of Ashwagandha or other adaptogenic herb. ⁣@sunpotion (omit if you’re giving to kiddos under 12) •1/4 teaspoon fine sea salt • 1 tsp Ground Cardamom ⁣ *optional toppings to decorate: hemp hearts, rose, coconut flakes ⁣ ⁣ ⁣ 𝐈𝐍𝐒𝐓𝐑𝐔𝐂𝐓𝐈𝐎𝐍𝐒⁣ ⁣ 1. Add pitted dates into a large food processor, then process until they form a sticky ball. Use a spatula to break up the date mixture a bit, then add in the sunflower seed butter, shredded coconut, and salt if using. ⁣ ⁣ 2. Blend again until a sticky batter is formed.⁣ Scoop the dough by tablespoons and roll them into balls. 3. Arrange them on a flat plate or baking sheet lined with parchment paper. Roll the balls in extra shredded coconut, hemp or rose, then place them in the fridge or freezer to firm up a bit. ⁣ ⁣ Enjoy! . . . . . . . #torontofood #torontonutrition #torontonutritionist #healthy #healthyhabits #mentalhealth #vegan #sustainability #matcha #wellnesscontest #plantbased #torontofoodies #holisticnutrition #intuitiveeating #eattherainbow #torontowellness #herbalist #foodblogger #foodphotographer #healthyish #ashwagandha # adaptogens #elixir #torontocbd #healingherbs #magicmushrooms #jerf #kitchenalchemist #mentalhealthawareness #herbalmedicine

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Carley Nadine (@truenorth.wellness) στις

Όλοι αγαπάμε τα τρουφάκια. Είναι το τέλειο σνακ για τις στιγμές που λιγουρευόμαστε ένα μικρό γλυκάκι. Τα τρουφάκια με κάρδαμο είναι μια ωραία, νόστιμη και εύκολη επιλογή. Δεν χρειάζεται ψήσιμο και είναι ένα γλυκό που δεν έχει ξηρούς καρπούς, δημητριακά και ζάχαρη. Η συνταγή περιλαμβάνει βούτυρο ηλιόσπορού ή ταχίνι, καρύδα και το προσαρμογόνο βότανο (adaptogens) «ashwagandha» που βοηθάει στη διαχείριση του άγχους.

Vegan μπάρες βατόμουρου

Παρόλο που μας αρέσει να μαγειρεύουμε στο σπίτι, δεν μας αρέσει μια ακατάστατη κουζίνα. Οπότε όταν ακούσαμε ότι η νοστιμότατη συνταγή για τις μπάρες βατόμουρου χρειάζεται μόνο δύο μπολ, ενθουσιαστήκαμε.  Αν πρόκειται να γλυκάνουμε περισσότερο κόσμο τότε μπορούμε να διπλασιάσουμε τις δόσεις.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.