Μία πικάντικη μακαρονάδα για όλα τα γούστα
Αν νομίζαμε ότι ο Τζέιμι ήταν ο μόνος μάγειρας στην οικογένεια Όλιβερ, τότε κάναμε λάθος, όπως αποδεικνύει αυτή η συνταγή για ζυμαρικά : είναι από τη σύζυγό του Τζουλς.
Η παρακάτω συνταγή με την κωδική ονομάσια «ζυμαρικά για εγκύους», την ανέσυρε από το βιβλίο του Τζέιμι «Jamie’s 30-Minute Meals» και περιλαμβάνει φρέσκο τσίλι, ξύδι μπαλσάμικο, λουκάνικο και μία πληθώρα βοτάνων και μπαχαρικών ούτως ώστε να απολαύσουμε σάλτσα γεμάτη με το κρέας να μας αφήνει μια γλυκιά επίγευση.
Μία υπέροχη και ταυτόχρονα απλή, στην δημιουργία της, συνταγή.
Καλή μας όρεξη.
Μερίδες: 6
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Υλικά
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 καρότο
1 σέλερι
1 κ.γ. από κομμένο φρέσκο κόκκινο τσίλι
400 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
500 γρ. πέννες
1 κ.γ. σπόρους μάραθου
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
4 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
400 γρ. ντομάτες κονκασέ
φρέσκο βασιλικό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και το σέλερι.
Τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες - κομμάτια.
Τα ρίχνουμε στο μούλτι μαζί με το τσίλι αφού αφαιρέσουμε τον μίσχο και πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε το λουκάνικο, τα σπόρια μάραθου και την ρίγανη και συνεχίζουμε να πολτοποιούμε.
Σε ένα καυτό τηγάνι σε δυνατή φωτιά αδειάζουμε το ομογενοποιημένο μείγμα από το μούλτι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Βράζουμε τις πέννες και μόλις ετοιμαστούν τις σουρώνουμε.
Κρατάμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών σε ένα ποτήρι.
Τρίβουμε το σκόρδο μέσα στο μείγμα με τα λουκάνικα, προσθέτουμε το ξύδι μπαλσάμικο και τις ντομάτες κονκασέ και ανακατεύουμε.
Αν θέλουμε να αραιώσουμε την σάλτσα μας προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
Αν θέλουμε προσθέτουμε πάλι λίγο από το νερό για να γίνει δέσει περισσότερο η σάλτσα με τα ζυμαρικά.
Αδειάζουμε το φαί μας σε μια πιατέλα, προσθέτουμε παρμεζάνα ή το τυρί της αρεσκείας μας και ρίχνουμε τον φρέσκο βασιλικό.
Αν επιθυμούμε τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
Πηγή: Redonline