Η Ρωσία απειλεί να μπλοκάρει το YouΤube

Η Ρωσία απειλεί πως θα μπλοκάρει το YouTube της Alphabet Inc., μετά την διαγραφή γερμανικών καναλιών της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης RT.
Η δήλωση από την ρωσική υπηρεσία ελέγχου των τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor, αναφέρει πως το θέμα εξετάζεται και μια πιθανή σχετιή απόφαση θα έχει τη μορφή αντιποίνων.
Το YouTube είχε ανακοινώσει την Τρίτη ότι τα κανάλια του RT παραβίασαν την πολιτική παραπληροφόρησης για την Covid-19, κίνηση που το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας χαρακτήρισε ως «πρωτοφανή επιθετική ενέργεια κατά της ενημέρωσης».
Το υπουργείο δήλωσε ότι οι ρωσικές αρχές εξετάζουν ”μια πρόταση για την ανάπτυξη και τη λήψη αντιποίνων κατά της υπηρεσίας φιλοξενίας του YouTube και των γερμανικών μέσων ενημέρωσης”.
Η Roskomnadzor δήλωσε ότι είχε απευθυνθεί στην Google και ζήτησε την άρση των περιορισμών και προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιδιώξει να περιορίσει εν μέρει ή πλήρως την πρόσβαση στο YouTube εάν δεν συμμορφωθεί.
Η Google δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.