Τουρκία: Εντολή σύλληψης 158 ατόμων, εκ των οποίων 33 εν ενεργεία στρατιωτικοί
![Φετουλάχ Γκιουλέν](https://img.huffingtonpost.com/asset/616e7029280000b344a73946.jpeg?cache=CdXM773KoS&ops=scalefit_630_noupscale)
Τούρκοι εισαγγελείς διέταξαν τη σύλληψη 158 υπόπτων, περιλαμβανομένων 33 εν ενεργεία στρατιωτικών, σε μια επιχείρηση με στόχο πρόσωπα που φέρονται να συνδέονται με τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, για τον οποίο η Τουρκία υποστηρίζει ότι βρίσκεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Η επιχείρηση των αρχών, η οποία εκτείνεται σε 41 επαρχίες, εντάσσεται στο πλαίσιο της καταστολής του δικτύου του ιερωμένου Γκιουλέν, ο οποίος έχει την έδρα του στις ΗΠΑ και αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, κατά την οποία είχαν σκοτωθεί περισσότεροι από 250 άνθρωποι.
Μέχρι στιγμής 97 πρόσωπα έχουν συλληφθεί κατά την επιχείρηση αυτή, μετέδωσε το Anadolu. Στους υπόπτους περιλαμβάνονται 110 σπουδαστές στρατιωτικών σχολών, που είχαν αποβληθεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, καθώς και 48 εν ενεργεία και πρώην μέλη του στρατιωτικού προσωπικού.
Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, περίπου 80.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και εκκρεμεί η δίκη τους και περίπου 150.000 δημοσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί και άλλοι απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι εκδιώχθηκαν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
ΤΟΥΡΚΙΑ
Η Τουρκία κάλεσε στο Υπουργείο Εξωτερικών πρέσβεις 10 χωρών για επίπληξη
Ε.Ε: Ετοιμάζουμε «έγγραφο επιλογών» για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας
Πώς ένα πυρηνικό όπλο θα μπορούσε να σώσει τη Γη από έναν απειλητικό αστεροειδή
Μέριμνα για επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας ζητά ο ΑΔΜΗΕ - Σε νέο υψηλό σήμερα η τιμή της
Squid Game: 30 μυστικά από τα παρασκήνια που λίγοι γνωρίζουν