Header Ads

Το Σουφλί στα 41 καλύτερα τουριστικά χωριά του κόσμου

«Θα σε στείλω στο Σουφλί», απειλούσαν κάποτε κάποιον, όταν επρόκειτο για δυσμενή μετάθεση. Κι αυτό, λόγω της απόστασης από την Αθήνα, καθώς το Σουφλί μοιάζει να είναι η δεξιά, πάνω πινέζα στον χάρτη της Ελλάδας.

Όμως, το Σουφλί, για όσους δεν το έχουν επισκεφθεί, έχει τη δική του ιστορία, με θαυμαστή παράδοση στο μετάξι – άλλωστε εκεί βρίσκεται και το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού, παραδοσιακά σπίτια με θαυμάσια αρχιτεκτονική και βέβαια το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς, με τη μοναδική χλωρίδα και πανίδα, ως ένα χώρο που καταγράφει πολλά είδη σπάνιων αρπακτικών.

Το Σουφλί, λοιπόν, κατάφερε να διακριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, ως ένα από τα 41 εκ των 170 χωριών, που ήταν υποψήφια καλά παραδείγματα για την ανάπτυξη τουρισμού υπαίθρου και αγροτουρισμού.

Μάλιστα, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία βρίσκεται στη Μαδρίτη για τη βράβευση στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ΠΟΤ, συνέστησε το προηγούμενο καλοκαίρι ειδική επιτροπή που αποφάσισε ομόφωνα να υποβληθούν οι υποψηφιότητες του Σουφλίου, της Δυτικής Σάμου και της Αλοννήσου.

«Είναι εξαιρετικά ευχάριστο το γεγονός ότι σήμερα το Σουφλί, ανάμεσα σε τόσους προορισμούς διεθνώς, επιλέγεται να αποτελέσει μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου που προωθεί τα καλύτερα παραδείγματα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης υπαίθρου. Το Σουφλί, ως ένας ιδιαίτερος τουριστικός προορισμός, έχει πολλά να προσφέρει αλλά και να αποκομίσει από το δίκτυο των Best Tourism Villages, στην ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών».

«Είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη του δικτύου BTV και του ΠΟΤ, και είμαι βέβαιη ότι αυτή θα είναι η αρχή μιας εξαιρετικά γόνιμης συνεργασίας και ενός πολύ ενδιαφέροντος ταξιδιού για το ακριτικό μας Σουφλί και τους κατοίκους του. Ως Υπουργείο θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε την προσπάθεια μας, ώστε ο ελληνικός τουρισμός του μέλλοντος να εμπλουτιστεί με περισσότερες ποιοτικές επιλογές, και κάθε περιοχή της χώρας να αναπτύξει τις τουριστικές δυνατότητες της, με σεβασμό στην φυσική και πολιτιστική της κληρονομία και προσήλωση στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης», δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.