Header Ads

Πτολεμαΐδα: Aγώνας δρόμου «Μνήμες Λιγνίτη» για τους πεσόντες στο καθήκον

μνημεσ

Δεκατέσσερα χρόνια μετρά ο Αγώνας Δρόμου «Μνήμες λιγνίτη», που διοργανώνει το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας «Σπάρτακος» σε συνεργασία με τη ΔΕΗ ΑΕ, αφιερωμένος στη μνήμη των εργαζομένων στα Ορυχεία και στους σταθμούς παραγωγής που έπεσαν στο καθήκον.

Φέτος ο αγώνας δρόμου θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, και στην πρώτη διαδρομή, με εκκίνηση το Νότιο Πεδίο, στις 9 το πρωί, οι δρομείς θα τρέξουν 21 χιλιόμετρα, από τα 10 πέρυσι, κι έτσι γίνεται ημιμαραθώνιος, ενώ, η δεύτερη διαδρομή, 5 χιλιόμετρα θα εκκινεί από την έξοδο του Προαστείου, με σημείο τερματισμού το πάρκο του Λιγνίτη, απέναντι από τη Σχολή Πυροσβεστών, στη βόρεια έξοδο της πόλης.

Νωρίτερα, οι συμμετέχοντες θα μετακινηθούν με λεωφορεία της Επιχείρησης προς τις αφετηρίες, ενώ, λεωφορείο θα δρομολογηθεί και από την Κοζάνη, χώρος Σιδηροδρομικού Σταθμού, με κατεύθυνση το Νότιο Πεδίο. Το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου, στις 9 π.μ στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας, στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, θα τελεστεί το καθιερωμένο μνημόσυνο, για τους πεσόντες εν ώρα εργασίας λιγνιτωρύχους.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.