Header Ads

Δ. Μακεδονία: Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για την αναβάθμιση των ΤΕΠ

αρχείο λήψης

Υπεγράφησαν χθες στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι συμβάσεις για τις ανακαινίσεις και τον εκσυγχρονισμό Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, οχτώ νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και τέσσερα νοσοκομεία στη Δυτική Μακεδονίας.

Ειδικότερα, τη σύμβαση για την έναρξη υλοποίησης των έργων, στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των  Νοσοκομείων, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, αρμοδιότητας της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, υπέγραψε ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης και ο Νόμιμος Εκπρόσωπος της Αναδόχου Εταιρείας. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων για τα τέσσερα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, ανέρχεται σε 4.271.192 €, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και ανθεκτικότητας. 

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι: «Φτιάχνονται τα νέα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών για να υποδέχονται τα νοσοκομεία, με τρόπο αξιοπρεπή, πολιτισμένο και αποτελεσματικό τους ασθενείς», η Κυβέρνηση και το Υπουργείο τόνισε κ. Χρυσοχοΐδης «Εργάζονται προκειμένου να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης που έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, με στόχο να αποδοθούν στους πολίτες τα νοσοκομεία σε μία καλύτερη κατάσταση. Να γίνουν όλες οι αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το σύστημά, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί υγεία και φροντίδα για όλους και να δημιουργηθεί ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που αξίζει στους Έλληνες και στις Ελληνίδες».

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.