Header Ads

Πτολεμαΐδα: Παραχωρήθηκε από τον Δήμο Εορδαίας η έκταση για το έργο «Κόμβος Καινοτομίας Υδρογόνου»

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΕ ΕΚΕΤΑ ΦΩΤΟ 2

Η   σύμβαση της παραχώρησης χρήσης έκτασης από τον Δήμο Εορδαίας προς το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, υπογράφηκε μεταξύ του δημάρχου, Παναγιώτη Πλακεντά  και του Διευθυντή Ερευνών του ΙΔΕΠ Παναγιώτη Γραμμέλη, παρουσία στελεχών και των δύο φορέων,  με σκοπό την υλοποίηση του έργου, Κόμβος Καινοτομίας Υδρογόνου,(Η2- ΗUB) στο χώρο της πρώην ΑΕΒΑΛ.  

Το συμφωνητικό της δωρεάν παραχώρησης χρήσης έκτασης από την εταιρεία με την επωνυμία «ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΑΕ» στο ΕΚΕΤΑ ΙΔΕΠ, είναι για χρονικό διάστημα 30 ετών, η συνολική έκταση ανέρχεται στα 20.312 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο 19, εντός του χώρου του ΒΙΟ.ΠΑ.Π  Α.Ε. Πτολεμαΐδας, στην περίμετρο του πρώην εργοστασίου της ΑΕΒΑΛ.

H παραχώρηση αφορά στην  προμήθεια- πιλοτική εγκατάσταση Η2-ΗUB του ΕΚΕΤΑ ΙΔΕΠ, σχετικά με  την κατασκευή και λειτουργία πιλοτικής μονάδας για την παραγωγή πράσινου Υδρογόνου μέσω ηλεκτρόλυσης νερού και θα προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα από το ΕΚΕΤΑ ΙΔΕΠ με φορέα χρηματοδότησης την Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Π Δ Ε. Στόχευση της Δημοτικής Αρχής Εορδαίας είναι μέσα από την ανάπτυξη τεχνολογιών, και παράλληλα ανάπτυξης  καινοτόμων προγραμμάτων, να ανασχεθούν οι επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης, κυρίως με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου   

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.