Header Ads

Κοζάνη: Ο Πύρρος Δήμας μίλησε σε μαθητές για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας-«Η πολιτεία να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο»

Screenshot_2

Εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Το ευ αγωνίζεσθαι ασπίδα στην οπαδική βία» διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Κοζάνης και ο Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τους Δήμους Κοζάνης και Εορδαίας σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

Ομιλητές ήταν ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο Καθηγητής ΤΕΦΑΑ Τρικάλων Γιάννης Θεοδωράκης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Νομού Κοζάνης Ουσταγιαννίδης Γιάννης, ο Δρ Φυσικής Αγωγής Σάκης Παλαμάς και η Ψυχολόγος Όλγα Πουταχίδου.

Ο Πύρρος Δήμας μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για αυτή την ημερίδα, αλλά και για όσα τον ρωτούν τα μικρά παιδιά, και όσα χρειάζεται να κάνει η πολιτεία για τον αθλητισμό και τους νέους.

«Στα παιδιά μιλήσαμε για τις εμπειρίες ζωής που έχουμε σαν αθλητές, σαν πρωταθλητές. Σίγουρα ο αθλητισμός μας έμαθε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Τα τελευταία χρόνια και λόγω της κρίσης μειώθηκαν τα λεφτά στον αθλητισμό, γενικά στις ομοσπονδίες και στα σωματεία, έκλεισαν τα αθλητικά σχολεία, μειώθηκαν οι ώρες γυμναστικής και σίγουρα αυτό ήταν πολύ κακό για τη νεολαία μας και τα νέα παιδιά, γι’ αητό βλέπουμε και αυτά τα κρούσματα. Πρέπει να πιάσουμε το πρόβλημα από την αρχή, χάνονται ζωές παιδιών, σήμερα ήταν και ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, μεγάλος σεβασμός και μεγάλη ψυχή το να είναι εδώ και να μιλάει στα νέα παιδιά, ώστε να τους δείξει το σωστό δρόμο, είμαι πολύ συγκινημένος βλέποντάς τον να πηγαίνει σε όλες τις εκδηλώσεις και να στηρίζει αυτή την καμπάνια και εμείς οι ολυμπιονίκες είμαστε δίπλα στα παιδιά. Αυτό μπορούμε να κάνουμε. Η πολιτεία πρέπει να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο, πρέπει να σπάσουμε αυγά για να κάνουμε ομελέτα. Να πάρουμε παραδείγματα, όπως έχει κάνει η Αγγλία χρόνια πριν ώστε αυτά τα φαινόμενα να τελειώνουν για πάντα», όπως ανέφερε και πρόσθεσε αναφορικά με το τι τον ρωτούν τα νέα παιδιά:

«Στα δημοτικά ρωτούν αν μπορώ να σηκώσω ένα αμάξι ή «αν είμαι αληθινός» αυτός που σήκωνε τα κιλά στο βίντεο, αλλά και σοβαρές ερωτήσεις, όπως πώς αντιμετώπισα την αποτυχία, πώς αντιμετώπισα τον τραυματισμό, ερωτήσεις που δείχνει ότι οι νέοι έχουν τους φόβους τους. Τα νέα παιδιά μαθαίνουν από τον αθλητισμό αλλά θέλουμε και χώρους άθλησης, τα σχολεία μας δεν έχουν γυμναστήρια, κλειστά γυμναστήρια για να γυμνάζονται δεν μπορεί αυτό να γίνεται στο κρύο και στην παγωνιά».

Ρεπορτάζ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.