Κ. Κολιός: Ο μάγειρας που “ζωγραφίζει” γαστρονομικά στο Ροδοχώρι Βοΐου
Το Ροδοχώρι Βοΐου στον νομό Κοζάνης,είναι ένα μικρό χωριό που παίρνει ζωή από ένα καφενείο που έγινε εστιατόριο, το οποίο λειτουργεί μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον.
Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Κολιό, τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας, εκεί μπορεί ο επισκέπτης να γευτεί τοπικά εδέσματα και αρώματα από το Βόιο, όπως κότσι στη γάστρα, μεγάλη ποικιλία από σαλάτες και σούβλες, κοκορέτσι, κεμπάπ χοιρινό, πανσέτα σούβλας και αρνάκι αντικριστό, ενώ θα απολαύσει και ζωντανή μουσική.
Και βέβαια δεν λείπουν τα πρωτότυπα πιάτα, όπως ο μπακλαβάς προβατίνας, ο…αλλοτινός μουσακάς, όπου αντί για μελιτζάνες χρησιμοποιούνται μανιτάρια και βέβαια ο μπάτζος με αβγά.
Όπως λέει ο ίδιος, τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι μόνο ελληνικά και κυρίως τοπικά. “Στηρίζουμε τους ανθρώπους του τόπου, βάζουμε ένα λιθαράκι στο ΑΕΠ της χώρας μας”, κατέληξε ο κ. Κολιός.
www.ertnews.gr
Η συνέχεια εδώ