Header Ads

“Τσιτσιλάτο”: Η Κοζανίτικη ιδιαίτερη μαγειρίτσα που ευφραίνει ουρανίκους

tsitsilato

Πάσχα στην Κοζάνη σημαίνει πέρα από κατάνυξη και ιερές ακολουθίες και πλούσια τραπέζια με το φαγητό που χαρακτηρίζει την Κοζανίτικη Λαμπρή να είναι το “Τσιτσιλάτο” ( τσίτσιλα είναι τα εντόσθια).

Σύμφωνα με την λαογράφο Φανή Φτάκα Τσικριτζή, πρόκειται για ένα ιδιαίτερο είδος μαγειρίτσας, που έχει μέσα και κομμάτια κρέας, αρνάκι γάλακτος ή κατσικάκι, πέρα από τα εντόσθια και της οποίας το μαγείρεμα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, καθώς χρειάζονται έξι ώρες.

Ακόμη, η συνταγή περιλαμβάνει φρέσκα κρεμμυδάκια, σπανάκι, ξύδι, τομάτα, ελαιόλαδο και πολλά μυρωδικά, όπως άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, μαύρο και κόκκινο πιπέρι.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.