Header Ads

Κοζάνη: Δράση ενημέρωσης κατά του καπνίσματος

καπνισμα Κοζανη

Στις 31 Μαΐου κάθε χρόνο, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, μια πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία καθιερώθηκε το 1987, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους κινδύνους και τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία.

Οι Τοπικές Ομάδες Υγείας της 3ης & 4ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας & Θράκης σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων Τ.ΟΜ.Υ. σχεδίασαν και πραγματοποιούν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού κατά του καπνίσματος. Η αρχή έγινε με τη συμμετοχή του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων και το προσωπικό των Τ.ΟΜ.Υ. στον 7ο Λαϊκό Δρόμο “Π. Αφαλής” την Κυριακή 26 Μαϊου, δίνοντας το μήνυμα να μείνουμε όλοι μακριά από το τσιγάρο, παραμένοντας υγιείς και προστατεύοντας τον οργανισμό μας. Οι δράσεις θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας από τις Τ.ΟΜ.Υ. που ανήκουν στην Μακεδονία και Θράκη.

Στην Κοζάνη η 1η και 3η Τ.ΟΜ.Υ. πραγματοποίησαν σήμερα μια δράση ενημέρωσης με θέμα: «Κάπνισμα – Το σταματώ γιατί με αγαπώ» στην Πλατεία Νίκης. Ο ρόλος των γιατρών είναι σημαντικός υποστηρικτικά γιατί είναι πολύ δύσκολο για έναν καπνιστή να “κόψει” το κάπνισμα μόνος του, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η πνευμονολόγος Ελένη Αποστολίδου. Να σημειώσουμε ότι στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας λειτουργεί Αντικαπνιστικό Ιατρείο όπου μπορεί κανείς με τη βοήθεια και ειδικών ψυχολόγων να αντιμετωπίσει τον εθισμό του καπνού, πρόσθεσε.

Ρεπορτάζ Δ. Αμαραντίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.