Header Ads

Κοζάνη: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση διαδικτυακής απάτης με κρυπτονομίσματα σε βάρος 53χρονης

img-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ-ΑΠΑΤΗ

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης, που τελέστηκε σε βάρος μιας 53χρονης γυναίκας, στην πόλη της Κοζάνης.

Ειδικότερα, η 53χρονη κατήγγειλε, ότι μέσα Μαρτίου του 2023, άγνωστο άτομο αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της, παρουσιάζοντάς της ψευδή γεγονότα ως αληθή, κατάφερε και απέκτησε παράνομα πρόσβαση στον ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό (e-banking) της.

Στη συνέχεια, μετέφερε το χρηματικό ποσό των 9.100 ευρώ από το λογαριασμό της σε έτερο τραπεζικό λογαριασμό, δημιούργησε άυλη κάρτα, στην οποία μετέφερε το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, με το οποίο προέβη σε αγορά κρυπτονομισμάτων, ενώ αποπειράθηκε να μεταφέρει και το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ.

Μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 49χρονης ημεδαπής, η οποία είναι κάτοχος του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκε το χρηματικό ποσό των 9.100 ευρώ, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για ηλεκτρονική απάτη.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.