Header Ads

Κοζάνη: Τοποθετήθηκε «ο πεινασμένος κάδος» – Ανακύκλωση για ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές

447782156_3603035003291506_1467063796205057399_n

Άλλος ένας νέος κάδος έρχεται να προστεθεί στην συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών στην πόλη της Κοζάνης, όπου οι πολίτες θα μπορούν να απορρίπτουν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές στον ονομαζόμενο “Hungry Bin” ή “πεινασμένο κάδο”. Αποτελεί άλλη μια πρωτοπορία της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, του Δήμου Κοζάνης και της Ανακύκλωσης Συσκευών ΑΕ.

Οι συγκεκριμένοι κάδοι, χάρη στις προδιαγραφές κατασκευής τους, έχουν τοποθετηθεί σε εξωτερικούς χώρους, σε κεντρικά σημεία δήμων της Ελλάδας, ενώ στην πόλη της Κοζάνης έχει επιλεγεί μια γειτονιά, όπου βρίσκονται όλα τα ρεύματα ανακύκλωσης.

Οι “Hungry Bins” αποτελούν μια 24ωρη λύση για τους πολίτες, προκειμένου να βρίσκουν σημεία όπου μπορούν να απορρίψουν τις ηλεκτρικές συσκευές ακόμη πιο εύκολα. Μεγάλο, πάντως, είναι το πρόβλημα σε όλο τον πλανήτη με τον τεράστιο όγκο από ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές μικροσυσκευές που δεν ανακυκλώνονται.

Στην πόλη της Κοζάνης η πρώτη παρουσίαση του “πεινασμένου κάδου” έγινε σε μαθητές δημοτικού σχολείο,υ που, αφού ενημερώθηκαν, τοποθέτησαν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές στις ειδικές θήκες του, για να τις “καταβροχθίσει” αμέσως.

Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές ανήκουν στα επικίνδυνα οικιακά απόβλητα.

Η δράση της ΔΙΑΔΥΜΑ και της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. αφορά στην ανακύκλωση παλιών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, μια κατηγορία αποβλήτων που ανήκει στα επικίνδυνα οικιακά απόβλητα (ΕΟΑ).

Τα ΕΟΑ αποτελούν την πιο πρόσφατη προσθήκη στο σύστημα «Διαλογής στην πηγή» της ΔΙΑΔΥΜΑ και το μοναδικό στην Ελλάδα σε περιφερειακό επίπεδο, δράση η οποία χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Life και το Πράσινο Ταμείο.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.