Header Ads

Τοποθέτηση της πρώτης «καρδιάς» για πλαστικά καπάκια στον Δήμο Δεσκάτης

kapakia1

Στη διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ και κλινοσκεπασμάτων καθώς και πλαστικών καπακιών, έχει προχωρήσει ο Δήμος Δεσκάτης, σε συνεργασία με την εταιρεία East West Greece.

Ήδη έχει τοποθετήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου ο πρώτος κάδος σε σχήμα καρδιάς για την ανακύκλωση των πλαστικών καπακιών. Επίσης θα τοποθετηθούν συνολικά πέντε μωβ κάδοι για μεταχειρισμένα είδη ένδυσης και υπόδησης και πέντε καρδιές για πλαστικά καπάκια στα διοικητικά όρια του Δήμου.

Από τη δράση αυτή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος, προκύπτουν άμεσα και έμμεσα οφέλη για το Δήμο και τους Δημότες, όπως, μεταξύ άλλων: Σημαντική δημόσια ωφέλεια περιβαλλοντικού χαρακτήρα, αφού θα αποτρέπονται από το ρεύμα των αστικών αποβλήτων τα μεταχειρισμένα είδη ένδυσης-υπόδησης και πλαστικών καπακιών, τα οποία μέχρι σήμερα οδηγούνται σε υγειονομική ταφή, με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και οικονομικό κόστος διαχείρισης. Άμεση οικονομική ωφέλεια από την εξοικονόμηση του χρηματικού ποσού, που θα κατέβαλλε ο Δήμος ετησίως για το κόστος μεταφοράς και ταφής τους στον ΧΥΤΑ. Και έμμεσο & άμεσο κοινωνικό & εκπαιδευτικό όφελος των πολιτών του δήμου από εκπαιδευτικές δράσεις που προάγουν την κοινωνική ευθύνη, τον περιβαλλοντικό σεβασμό και την πράσινη οικονομία.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.