Header Ads

Κοζάνη: Χρυσό βραβείο για το λάδι Ιμέρων

447785108_1496349064644285_8671191355805492278_n

Άλλη μια σημαντική διάκριση για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ελιάς Ιμέρων, ο οποίος απέσπασε χρυσό βραβείο στην κατηγορία Ποιότητα στο διεθνή διαγωνισμό London IOOC, μαζί με άλλα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα από την Ελλάδα.

Στον εν λόγω διαγωνισμό για το 2024, συμμετείχαν 925 ελαιόλαδα προερχόμενα από 33 ελαιοπαραγωγικές χώρες, μεταξύ των οποίων οι Ιταλία, Τουρκία, Κροατία, Ελλάδα, Ισπανία, Βραζιλία, Κίνα, Τυνησία, Η.Π.Α, Πορτογαλία και Ιαπωνία.

Ο διαγωνισμός London IOOC είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που διαθέτει πολύ υψηλά ποιοτικά κριτήρια επιλογής και βράβευσης ελαιολάδων, εφαρμόζοντας πολύ αυστηρά standards αξιολόγησης βάσει των γευστικών μεθόδων που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς πολύ υψηλού κύρους σε παγκόσμιο επίπεδο, με την εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία 9 στα 10, βάσει της παγκόσμιας κατάταξης EVOO World Ranking. Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον LONDON IOOC γίνεται με την αυστηρή μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting) από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους.

Το λάδι Ιμέρων με συνεχόμενες διακρίσεις για την ποιότητά του το κατατάσσει δικαιωματικά στις επιλογές των καταναλωτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Ίμερα του Δήμου Σερβίων οι κάτοικοι έχουν πάνω από 3.500 στρέμματα με ελαιώνες, από τους οποίους παράγεται εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό να το προωθεί με κάθε τρόπο, κατακτώντας τις αγορές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.