Header Ads

Κοζάνη: Ολονύχτια επιχείρηση λήψης οργάνων για μεταμόσχευση- Η πρώτη στο Μαμάτσειο νοσοκομείο

Screenshot_1

Μετά από ανακοπή καρδιάς ένας 62χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης, τον τελευταίο καιρό και η οικογένεια του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του.

Κλιμάκια του Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων από Ελλάδα και Ιταλία έστησαν γέφυρα ζωής για συνανθρώπους για τη μεταφορά των οργάνων του 62χρονου, αφαιρώντας νεφρούς, κερατοειδείς, ήπαρ και προχώρησε η διαδικασία, η οποία για πρώτη φορά έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Κοζάνης.

«Είναι ένα δώρο αγάπης, η μέγιστη προσφορά που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος σε πολλούς συνανθρώπους που ούτε καν τους γνωρίζει. Είναι ένα μέγιστο δείγμα αγάπης. Υπάρχουν συνάνθρωποι μας που έχουν άμεση ανάγκη ενός οργάνου και ένα τηλεφώνημα ότι βρέθηκε δότης είναι μια ευχάριστη είδηση. Ο ρόλος των γιατρών είναι πολύ σημαντικός, όταν κάποιος δεν είναι δότης και η οικογένεια δεν ξέρει για τη δωρεά οργάνων, πρέπει οι συγγενείς να καταλάβουν ότι πίσω από μια δυσάρεστη είδηση που βιώνει μια οικογένεια μπορεί να υπάρξει μια ηλιαχτίδα φωτός. Συγχαρητήρια στην οικογένεια για τη γενναία απόφαση που πήραν», όπως ανέφερε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, ο Κώστας Στόκος, διευθυντής ΜΕΘ στο Μαμάτσειο.

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.