Header Ads

Δ. Μακεδονία: 5 εκατομμύρια η οφειλή στους  226 καταθέτες της Συνεταιριστικής – Δηλώσεις κ. Μεντή

synetairistiki-300x199-1024x679

Στα 5 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται συνολικά η διεκδίκηση των 226 καταθετών -εκ των οποίων 177 από την Κοζάνη και  49 από την Πτολεμαΐδα- οι  οποίοι  δικαιώνονται δικαστικά, μετά την προ τριετίας απόφαση του Εφετείου Δυτ. Μακεδονίας και την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου.

Τα  δικαστήρια έκριναν τελεσίδικα ότι πρόκειται για καταθέσεις και όχι επενδυτικό προϊόν, οι οποίες πρέπει να επιστραφούν στους καταθέτες της Συνεταιριστικής Τράπεζας, η οποία τέθηκε σε εκκαθάριση από τον Δεκέμβριο του 2013.

Σε  δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο  κ .Γιώργος Μεντής, καθηγητής της  Νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και  δικηγόρος του νομικού γραφείου που ανέλαβε την υπόθεση από την πλευρά των 49 καταθετών από την Πτολεμαΐδα και την περιοχή της  Εορδαίας, τόνισε  ότι  «πρέπει να  επιστραφούν και εντόκως τα χρήματα αυτά και να προχωρήσει άμεσα  η διαδικασία αυτή από την Τράπεζα της Ελλάδας και την εταιρεία εκκαθάρισης, χωρίς άλλη χρονοτριβή που θα συνεχίσει την ταλαιπωρία των καταθετών».

Στην  κατεύθυνση αυτή, υπογράμμισε ότι «θα χρειαστεί μία  ευρεία πολιτική παρέμβαση  στην Βουλή». Σε ότι  αφορά τους 49 καταθέτες από την Πτολεμαϊδα- μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για  τους  177 καταθέτες από την Κοζάνη- ο κ. Μεντής σημείωσε ότι «δεν θα αργήσει η απόφαση και για την υπόθεση αυτή».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.