Header Ads

Κοζάνη: Σε Σέρβια, Βελβεντό και Βόιο έρχεται το φυσικό αέριο

kozani fysiko aerio 1

Η έλευση του φυσικού αερίου στους Δήμους Σερβίων Βελβεντού και Βοΐου βρέθηκε στο επίκεντρο της κοινής Συνέντευξης τύπου των τριών Δημάρχων Χρήστου Ελευθερίου Μανώλη Στεργίου και Χρήστο Ζευκλή παρουσία εκπρόσωπων της «Hengas Εταιρεία Διανομής Φυσικού Αερίου».

«Ο στόχος επιτεύχθηκε μετά από 4 χρόνια προσπαθειών, για φθηνή θέρμανση στους κατοίκους των τριών Δήμων», τονίστηκε μεταξύ άλλων από τους Δημάρχους, οι οποίοι χαρακτήρισαν σημαντικό το έργο. «Για τους τρεις δήμους είναι μέρα γιορτής και χαράς» επεσήμαναν ακόμα οι Δήμαρχοι μιλώντας για το έργο που θα λύσει το σημαντικό θέμα της φθηνής θέρμανσης των κατοίκων .

«Η ισχύς εν τη ενώσει» έφερε το αποτέλεσμα στην κοινή προσπάθεια των τριών Δημάρχων στην ΠΕ Κοζάνης, όπως υπογραμμίστηκε στην κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε για την έλευση του φυσικού αερίου, που θα εξυπηρετεί τουλάχιστον 1.200 καταναλωτές συμπεριλαμβανομένων οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών πελατών. Οι οικισμοί που θα συνδεθούν με φυσικό αέριο θα είναι το Βελβεντό, τα Σέρβια, το Πλατανόρρευμα,η Καστανιά,η Νέα Λάβα, η Σιάτιστα και η Νεάπολη. Τους επόμενους δυο μήνες θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες με το κόστος για την εσωτερική εγκατάσταση που θα επιβαρύνει το κάθε νοικοκυριό με το ποσό των 1500 περίπου ευρώ, που όμως όπως υπογραμμίστηκε από τους Δημάρχους γίνονται ενέργειες για επιδότηση του ποσού μέσω του ΣΔΑΜ.

Μάλιστα οι Δήμαρχοι Χρήστος Ελευθερίου, Μανώλης Στεργίου και Χρήστος Ζευκλής, κάλεσαν τους κατοίκους των περιοχών τους να συμπληρώσουν αιτήσεις σύνδεσης για να μπορέσει να αναπτυχθεί πλήρως το έργο. Από την πλευρά του ο διευθυντής κατασκευών της εταιρείας Σωκράτης Στούμπος, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που θα ξεκινήσει στην περιοχή καθώς επίσης και σε άλλα έργα της Hengas στη χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο σύνδεσης με το φυσικό αέριο, θα ξεκινήσει μέσα στο 2024 με το χρονοδιάγραμμα στα πέντε χρόνια.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.