Header Ads

Κοζάνη: Πάρις Κουκουλόπουλος – “Αμετανόητα παράλογη, κυβερνητική “λογική” για την τηλεθέρμανση”

koza-κουκουλοπουλος-1021x580

Δεν είναι εφικτό να στηριχθεί από δω και πέρα η λειτουργεία της Τηλεθέρμανσης στον λιγνίτη, ξεκαθάρισε ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Σκυλακάκης, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Πάρις Κουκουλόπουλος. Χαρακτήρισε μη ανταγωνιστική την Πτολεμαΐδα 5 και τόνισε ότι η λύση έχει προδιαγραφεί με τη ΣΥΘΗΑ και τώρα πρέπει να γεφυρωθούν οι διαφορές που υπάρχουν στην τιμή.

Για «Αμετανόητα παράλογη, κυβερνητική “λογική” για την τηλεθέρμανση» έκανε λόγο ο κ. Κουκουλόπουλος, υποστηρίζοντας πως από την πλευρά του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δεν παρουσιάστηκε καμία συγκεκριμένη ρεαλιστική λύση για την τηλεθέρμανση, παρά μόνο η αόριστη ευχή «μέσα στις επόμενες εβδομάδες να καταλήξουμε σε λύση».

Σύμφωνα με τον βουλευτή Κοζάνης, «οι εκκρεμότητές της Κυβέρνησης για τις τηλεθερμάνσεις Αμύνταιου, Πτολεμαΐδας, Κοζάνης, μακραίνουν επικίνδυνα στο χρόνο και συνιστούν απειλή για το παρόν και το μέλλον ενός έργου πραγματικά Μοναδικού». Έξι μήνες μετά την ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο, τονίζει, «δεν υπάρχει πλέον καμία εκκρεμότητα από την πλευρά των τριών Δήμων, αντιθέτως τα ζητήματα από πλευράς Κυβέρνησης δεν έχουν απαντηθεί, ούτε για τον κίνδυνο οικονομικής ασφυξίας ούτε για την προοπτική των τηλεθερμάνσεων». Οκ. Κουκουλόπουλος επανέλαβε τη θέση, τόσο του ίδιου όσο και των δημάρχων, για λιγνιτική ρήτρα και εγγύηση ότι η Πτολεμαΐδα V θα λειτουργήσει μεταβατικά με λιγνίτη και για ηλεκτρικό χώρο στην περιοχή, για μια στέρεη και βιώσιμη λύση για το μέλλον.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.