Header Ads

Γιορτή φασολιού στο Σισάνι Βοΐου με φαγοπότι και παραδοσιακό γλέντι

fa

Το βασικό παραδοσιακό τους προϊόν τα φασόλια  που αποτελεί βασικό είδος καλλιέργειας και βιοπορισμού, γιορτάζουν και φέτος οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Σισανίου στον Δήμο  Βοΐου, διοργανώνοντας εδώ και 39 χρόνια  τη «Γιορτή Φασολιού».

Το νόστιμο Σισανιώτικο φασόλι βρίσκεται στο επίκεντρο της γιορτής,  σήμερα Σάββατο 20 Ιουλίου, όπου στην πανέμορφη τοποθεσία  «Μεριά», έναν χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο, χαμένο στη μαγεία του πράσινου, από τις 19:30 θα προσφέρεται φασολάδα στους επισκέπτες,  μαγειρεμένη με την παραδοσιακή συνταγή και με πρώτη ύλη το τοπικό προϊόν.

Οι επισκέπτες θα χαρούν χορό, τραγούδι και γλέντι, σε συνδυασμό με φαγοπότι και την μοναδική Σισανιώτικη φασολάδα, που προσφέρεται χωρίς φειδώ  από τις γυναίκες μαγειρεμένη στα καζάνια με την παραδοσιακή συνταγή των γεροντισσών  του χωριού με «πρώτη ύλη» τα σισανιώτικα απαράμιλλα σε νοστιμιά  φασόλια που προσφέρουν οι καλλιεργητές του χωριού.

Με στόχο την δημιουργία ενός βιολογικού χωριού, οι παραγωγοί στο  Σισάνι έχουν στραφεί πλέον στη βιολογική καλλιέργεια του φασολιού, θέλοντας να επενδύσουν στην ποιότητα του προϊόντος, συντηρώντας μάλιστα συνεταιρισμό με τη συμμετοχή και νέων αγροτών.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.