Header Ads

Κοζάνη: Πρόοδος στο έργο για τις οδικές προσβάσεις σε επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα στο Δήμο Σερβίων

ΣΕΡΒΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Με ταχείς ρυθμούς προχωράει η εκτέλεση του έργου «Οδικές Προσβάσεις σε Επιχειρήσεις Πρωτογενούς Τομέα», στον δήμο Σερβίων, το οποίο υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Δήμο Σερβίων, με στόχο την ενίσχυση της προσβασιμότητας και την υποστήριξη της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 5.670.000 ευρώ, με χρηματοδότηση που προέρχεται από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καλύπτει το 85% της χρηματοδότησης, ενώ ο Δήμος Σερβίων συμβάλλει με το υπόλοιπο 15%.

Το σημαντικό αυτό έργο –όπως το χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμος –  περιλαμβάνει τη διαμόρφωση και ασφαλτόστρωση οδικών προσβάσεων που συνδέουν τις αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες με το κύριο οδικό δίκτυο, διευκολύνοντας έτσι την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα και ενισχύοντας την οικονομική δραστηριότητα.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες σε 108 αγροτικές οδούς, σε οδικό δίκτυο 102 χιλιομέτρων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Σερβίων, με τον αριθμό των ωφελούμενων επιχειρήσεων να ανέρχεται σε 247.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.