Header Ads

Λούνα Παρκ: Τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους στα τελευταία 15 χρόνια - Η τραγική ιστορία του 2009 στη Χαλκίδα.

Τραγωδία σε λούνα παρκ

Ο τραγικός θάνατος ενός 19χρονου σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική αναδεικνύει τη σοβαρή κατάσταση ασφαλείας στα λούνα παρκ της χώρας, φέρνοντας στη μνήμη αντίστοιχες τραγωδίες του παρελθόντος. Η μητέρα μιας 24χρονης κοπέλας, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά το 2009 στο ίδιο σημείο, εκφράζει την οργή και την απογοήτευσή της, αναφέροντας ότι «15 χρόνια μετά δεν έχει αλλάξει τίποτα». Το 9χρονο τότε κορίτσι είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό, αλλά κατάφερε να επιβιώσει μετά από πολύμηνη μάχη στη ζωή.

Δυστυχώς, όπως καταγγέλλει, έχουν χαθεί άλλα τρία παιδιά στις εγκαταστάσεις των ασυντήρητων λούνα παρκ. «Στεναχώρια γιατί χάθηκε άδικα ένα παιδί 19 χρονών και οργή για όλα τα υπόλοιπα, για τις άδειες λειτουργίας», δηλώνει με πόνο. Το τελευταίο τροχαίο εκφράζει την ίδια ενορχηστρωμένη ιστορία, με ευθύνες να μετατοπίζονται μεταξύ των αρμόδιων φορέων.

Η ίδια μητέρα αναφέρει ότι «το θέμα είναι ότι φεύγουν παιδιά τζάμπα» και καλεί τους υπευθύνους να λογοδοτήσουν, αναγνωρίζοντας την ανεπαρκή αστυνόμευση και ελέγχους στα λούνα παρκ. Το ατυχές γεγονός δεν είναι μεμονωμένο, καθώς μνημονεύει επίσης το θανατηφόρο περιστατικό ενός 14χρονου κοριτσιού πριν από πέντε χρόνια στο Βόλο, το οποίο είχε συνδεθεί με την ίδια ιδιοκτησία.

Το γεγονός αυτό εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και την πρόληψη των ατυχημάτων στα λούνα παρκ. Οι γονείς των θυμάτων ζητούν να αναληφθούν ευθύνες και να ενεργοποιηθούν μέτρα που θα προστατεύσουν τα παιδιά από μελλοντικές τραγωδίες. Είναι πια καιρός για σοβαρές παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο και στις διαδικασίες ελέγχου, ώστε να μη θρηνήσουμε ξανά παιδικές ζωές.

Πληροφορίες από Huffingtonpost.gr

Από το Blogger.