Header Ads

Χαλκιδική - Πατέρας 19χρονου: «Ας αποκαλύψουν στον γιο μου και στη μητέρα του, ποιος είναι αυτός που σκότωσε το παιδί».

Στον τόπο της τραγωδίας ο πατέρας του 19χρονου

Στον τόπο της τραγωδίας βρέθηκε σήμερα (22/08) ο πατέρας του 19χρονου που εχασε την ζωή του στο λούνα πάρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Συνοδευόμενος από τον μικρότερο γιο του και έντονα φορτισμένος, ζήτησε να απαγγελθούν κατηγορίες, καθώς υποστήριξε ότι από τις «φωτογραφίες που έχω λάβει εγώ προσωπικά αποδεικνύεται ότι εδώ έρχονται και χάνουν τα παιδιά τους». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εγκαταστάσεις είναι «σάπιες, παλαιές» και ότι το ατύχημα οφείλεται σε αμέλεια.

«Απ' ότι φαίνεται δεν τους βρίσκουν, πρέπει να ψάξουμε να τους βρούμε εμείς εδώ. Η δικαίωση ξέρετε ποια είναι; Να πούνε στον γιο μου και στον άλλον, και στη μαμά τους, ποιος σκότωσε το παιδί», δήλωσε ο πατέρας. Παράλληλα, σημείωσε ότι αρχικά η υπόθεση θα εξεταστεί ως πλημμέλημα αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε κακούργημα ανάλογα με τα ευρήματα της έρευνας.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος συνεχίζονται, με σημαντικά ερωτήματα να προκύπτουν σχετικά με τη λειτουργία του λούνα πάρκ. Το λούνα πάρκ λειτουργούσε στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής από τις 15 Μαΐου χωρίς να έχει προηγηθεί έλεγχος. Στις 9 Ιουλίου, η αστυνομία ενημέρωσε τον Δήμο ότι το λούνα πάρκ δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του, και την ημέρα του δυστυχήματος κλήθηκε ο επιχειρηματίας να δώσει εξηγήσεις.

Αναμένεται επίσης να διαλευκανθούν αν οι χειριστές των μηχανημάτων είχαν λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση και πώς η εγκατάσταση εξακολουθούσε να έχει ρεύμα αν δεν είχε αδειοδοτηθεί η λειτουργία της. Ο αστυνομικός μηχανισμός εστιάζει επίσης στο βιβλίο λειτουργίας του λούνα πάρκ, το οποίο πρέπει να αναφέρει το πρωτόκολλο εκπαίδευσης των εργαζομένων.

Ένα δεύτερο λούνα πάρκ που λειτουργούσε στην ίδια περιοχή και σε κοντινή απόσταση, σφραγίστηκε την ημέρα που έγινε το δυστύχημα. Οι έρευνες συνεχίζονται προς αναζήτηση υπευθύνων και αναγνώριση των αιτίων που οδήγησαν στην τραγωδία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την πηγή: Huffingtonpost.gr.

Από το Blogger.