Header Ads

Μποτσουάνα: Ανακαλύφθηκε το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο

.

Ένα διαμάντι 2.492 καρατίων - ο δεύτερος μεγαλύτερος λίθος που έχει ανακαλυφθεί ποτέ - ανασύρθηκε από ένα ορυχείο στη Μποτσουάνα. Η ανακάλυψη αυτή κάνει θόρυβο στη βιομηχανία κοσμημάτων και προκαλεί ενθουσιασμό ανάμεσα στους ειδικούς του κλάδου.

Η πέτρα, που βρέθηκε στο ορυχείο Karowe που διαχειρίζεται η καναδική Lucara Diamond Corp., έχει ενδιαφέρον, καθώς δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί διεξοδικά και δεν είναι σαφές αν θα αποδώσει τους υψηλότερης ποιότητας πολύτιμους λίθους. Βρίσκεται μόλις λίγο μικρότερη από το διαμάντι Cullinan των 3.106 καρατίων, το μεγαλύτερο στον κόσμο, που ανακαλύφθηκε στη Νότια Αφρική πριν από σχεδόν 120 χρόνια, σύμφωνα με το BBC.

Το ορυχείο Karowe της Lucara είναι διάσημο για τις γιγαντιαίες πέτρες του. Το 2015, η Lucara βρήκε το διαμάντι Lesedi La Rona 1.109 καρατίων, το οποίο εκείνη την εποχή ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο όλων των εποχών και τελικά πουλήθηκε για 53 εκατομμύρια δολάρια. Το εύρημα αυτό έγινε με τη χρήση τεχνολογίας ακτίνων Χ Mega Diamond Recovery, που έχει εγκατασταθεί στο ορυχείο για τον εντοπισμό λίθων υψηλής αξίας στο πρωτογενές σώμα μεταλλεύματος.

Η μουσειακή αξία αυτού του διαμαντιού, σε συνδυασμό με την πιθανή επενδυτική του αξία, προσελκύει ήδη το ενδιαφέρον συλλεκτών και επενδυτών από διάφορα μέρη του κόσμου. Το μεγαλύτερο διαμάντι που ανακαλύφθηκε ποτέ είναι το Cullinan, το οποίο βρέθηκε κοντά στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής το 1905 και κόπηκε σε διάφορους γυαλισμένους πολύτιμους λίθους, οι δύο μεγαλύτεροι από τους οποίους - το Μεγάλο Αστέρι της Αφρικής και το Μικρό Αστέρι της Αφρικής - βρίσκονται στα Κοσμήματα του Στέμματος της Βρετανίας.

Σημαντική είναι η αναγνώριση της Μποτσουάνας ως εκ των μεγαλύτερων παραγωγών διαμαντιών στον κόσμο. Αυτή η ανακάλυψη προσθέτει ακόμα μία λαμπρή σελίδα στην ιστορία των διαμαντιών, υπογραμμίζοντας τη σημασία και την αξία που έχουν αυτά τα πολύτιμα πετράδια σε παγκόσμια κλίμακα.

Πηγή πληροφοριών: Huffingtonpost.gr

Από το Blogger.