Header Ads

Κοζάνη: Στην τελική ευθεία το πρόγραμμα ενισχύσεων των γουνοποιητικών επιχειρήσεων

gounes-1021x580

Θέμα ημερών είναι το άνοιγμα του του προγράμματος Β2, για την ενίσχυση των γουνοποιητικών επιχειρήσεων. Αυτό, όπως ενημερώνει ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ, Στάθης Κωνσταντινίδης, επιβεβαιώθηκε σε τηλεδιάσκεψη που προκάλεσε χθες ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το πρόγραμμα Β2 στοχεύει στη στήριξη των γουνοποιών που επλήγησαν σοβαρά από την απαγόρευση των εξαγωγών γουναρικών λόγω του Ρωσο- Ουκρανικού πολέμου και έχουν μείνει εκτός των δυο προηγουμένων προγραμμάτων.

Όπως επισήμανε ο Υπουργός, στόχος είναι τα χρήματα να δοθούν άμεσα και ότι με τον δεύτερο κύκλο ενίσχυσης, περισσότερες από 120 επιχειρήσεις, θα λάβουν οικονομική βοήθεια, με ποσά από 10 έως 60 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε την επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης του προγράμματος, τόνισε ότι στόχος είναι τα χρήματα να εκταμιευτούν έως τις 20 Οκτωβρίου, και αναφέρθηκε στην καλή επεξεργασία των δεδομένων που έχει γίνει από τα επιμελητήρια Κοζάνης και Καστοριάς, προκειμένου να επιτευχθεί αυτή τη φορά η υπαγωγή και ενίσχυση των περισσότερων επιχειρήσεων στο πρόγραμμα και να τους δοθεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσό ως ελάχιστη στήριξη.

Ο βουλευτής Κοζάνης πρόσθεσε την ανάγκη να τρέξει άμεσα και νέα δράση, για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου, αφού οι επαχθείς συνέπειες συνεχίστηκαν και εξακολουθούν μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με τον ίδιο,  είναι ανάγκη εξεύρεσης μόνιμης λύσης, με την επιδίωξη της εξαίρεσης της γούνας από τους περιορισμούς που έχει θέσει η ΕΕ για τις εξαγωγές προς τη Ρωσία, διότι διαφορετικά θα απαιτούνται συνεχώς νέες παρεμβάσεις, όσο διαρκεί ο πόλεμος.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης, η Υφυπουργός, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, η γενική γραμματέας, Βασιλική Λοΐζου, στελέχη του Υπουργείου και εκπροσώπων από τη Δυτική Μακεδονία, η βουλευτής Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Αμανατίδης, οι δήμαρχοι: Βοίου Χρήστος Ζευκλής και Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου, ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας του Δήμου Καστοριάς, Μάνος Εγγλέζος και οι πρόεδροι των επιμελητηρίων Κοζάνης και Καστοριάς, Γιάννης Μητλιάγκας και Χαράλαμπος Καραταγλίδης.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.