Header Ads

Κοζάνη: Σύσκεψη του Περιφερειάρχη με τα στελέχη του ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας

περιφέρεια δυτικής μακεδονίας

Τα ανοιχτά θέματα των αγροτών της Δυτικής Μακεδονίας που σχετίζονται με ελέγχους και αποζημιώσεις για καλλιέργειες που επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα, συζητήθηκαν σε διευρυμένη σύσκεψη με τα στελέχη του Υποκατάστηματος Δυτικής Μακεδονίας του ΕΛΓΑ, που είχε χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης παρουσία των Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών και του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Πασχάλη Χαρούμενου.

Αξιολογήθηκε η κατάσταση για εκκρεμότητες αποζημιώσεων περασμένων ετών και αποτυπώθηκαν τα φετινά δεδομένα για τα αιτήματα αποζημιώσεων που έχουν ήδη κατατεθεί από το Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας προς την Κεντρική Διοίκηση του ΕΛΓΑ. Επίσης συζητήθηκαν θέματα αποζημιώσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ).

Η σύσκεψη είχε και τον χαρακτήρα προεργασίας ενόψει της συνάντησης του κ. Αμανατίδη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνο Πετραλιά και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, έκανε λόγο για πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας με τα τοπικά στελέχη του ΕΛΓΑ, στοιχείο, που όπως τόνισε, συνηγορεί ώστε τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες να προωθούνται άμεσα προς την κεντρική διοίκηση του ΕΛΓΑ και τα αρμόδια Υπουργεία και ταυτόχρονα να υποστηρίζονται από την Περιφερειακή Αρχή για την επίλυσή τους.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.