Header Ads

Κοζάνη: Στο ΕΚΕΤΑ η μελέτη για το «Eco Θέρμανση»

κοζανη

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), θα αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης για την υλοποίηση του project «Eco Θέρμανση» του δήμου Κοζάνης, το οποίο έχει στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών στα χωριά του Δήμου Κοζάνης, όπου δεν υπάρχει τηλεθέρμανση.

Αυτό έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κοζάνης, Παναγιώτης Ματιάκης, απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη τόπος να ζεις», Λευτέρη Ιωαννίδη, κατά τη χθεσινή ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής. Η εκπόνηση της μελέτης αναμένεται να αρχίσει στο τέλος Αυγούστου και εκτιμάται ότι θα παραδοθεί στα τέλη Οκτωβρίου.

Η μελέτη θα εξετάσει την εφαρμογή των προτεινόμενων λύσεων, που, όπως είπε ο κ. Ματιάκης, είναι: «οι αντλίες θερμότητες σε όλα τα νοικοκυριά των δημοτικών διαμερισμάτων με στόχο η επιδότηση να είναι στο 90%, ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό ή οικιακό φωτοβολταικό με μπαταρίες (το οποίο χρηματοδοτείται,), Φωτοβολταϊκό με net metering ή με διμερή συμβόλαια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κοζάνης, ο Περιφερειάρχης, που έχει δει θετικά την πρόταση του Δήμου, περιμένει τη μελέτη προκειμένου να προωθηθεί στα αρμόδια Υπουργεία για εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων, πιθανόν μέσω του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ).

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.