Header Ads

Κοζάνη: 2ο Festival Ψυχικής Υγείας “Let’s Get Together”

Ο Δήμος Κοζάνης – Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας και η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ε.Ψ.Υ.Κ.Α., διοργανώνουν το 2ο Festival Ψυχικής Υγείας Κοζάνης “Let’s Get Together” σήμερα στο Πάρκο Δημοτικού Κήπου Κοζάνης, με ελεύθερη είσοδο.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να φέρει σε επαφή τον κόσμο της Κοζάνης και ειδικά τη νεολαία με τις υπηρεσίες και τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ψυχικής υγείας και της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης. Οι δράσεις του φεστιβάλ θα περιλαμβάνουν ενημερωτικά περίπτερα με υλικό των φορέων, ομιλίες, ψυχοεκπαιδευτικά workshops, βιωματικά εργαστήρια και καλλιτεχνικές δράσεις, με τη συμμετοχή του κοινού.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, Βασίλης Παπαποστόλου «το κομμάτι της ψυχικής υγείας απασχολεί πολύ τον Δήμο Κοζάνης, όπως και όλους τους δήμους της χώρας αλλά και την κυβέρνηση καθώς είναι η ασθένεια της εποχής μας. Πριν από κάποια χρόνια δεν ήξερε κανείς τι είναι κρίση πανικού, τώρα πλέον το βλέπουμε δίπλα μας, σε δικούς μας ανθρώπους».

Από την πλευρά της, η ψυχολόγος του κέντρου νεότητας Δ. Κοζάνης, Αντριάνα Χαριτοπούλου τόνισε πως η έγκαιρη παρέμβαση μπορεί να βοηθήσει και να γλιτώσει χρόνο και ψυχικό κόπο από ανθρώπους, που αντιμετωπίζουν θέματα ψυχικής ασθένειας και μπορεί να μην το έχουν αντιληφθεί.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.