Header Ads

Κοζάνη: Ερώτηση του Βουλευτή Π. Κουκουλόπουλου για τη σύνδεση της Δεσκάτης με τον Ε65

koza-κουκουλοπουλος-1021x580

Αναγκαία χαρακτηρίζει τη σύνδεση της Δεσκάτης με τον αυτοκινητόδρομο Ε65, ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση «μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η τύχη του δρόμου που είναι αναγκαίο να κατασκευαστεί, και που αποτελεί αίτημα της τοπικής κοινωνίας εδώ και χρόνια, ώστε να συνδεθεί ο Δήμος Δεσκάτης της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών με τον κόμβο Αγιόφυλλου – Καρπερού του αυτοκινητόδρομου Ε65».

Σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία και σχετικά δημοσιεύματα, το μήκος του οδικού άξονα προσδιορίζεται περίπου στα 20 χιλιόμετρα και μια αρχική κοστολόγηση του έργου στα 60 εκατομμύρια ευρώ. Σε κάθε περίπτωση η χάραξη και τελική μορφή του έργου πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διαβούλευσης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Η οδική σύνδεση του Δήμου Δεσκάτης με τον αυτοκινητόδρομο Ε65, σημειώνει ο κ. Κουκουλόπουλος, μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για την ανάπτυξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής σε μια περιοχή που χρήζει έμπρακτης στήριξης από την Πολιτεία.

Ο βουλευτής Κοζάνης ζητάει από τον Υπουργό να τον ενημερώσει:

Ποιος είναι ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για το δρόμο σύνδεσης του Δήμου Δεσκάτης με τον αυτοκινητόδρομο Ε65;

Ποιο είναι το κόστος του έργου και από ποια πηγή χρηματοδότησης υπάρχει μέριμνα να καλυφθεί;

Και σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβεί για να διασφαλιστεί η κατασκευή του δρόμου και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.