Header Ads

Καστοριά: Ειρηνική διαμαρτυρία στο Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού

IMG_0872 ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΙΑΘΟΥ.

Παράσταση ειρηνικής διαμαρτυρίας πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, στις 13:00, στο Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού, ο  Σύλλογος «Εκπαίδευση – Υγειά – Αλληλεγγύη», δηλώνοντας, όπως τονίζει, την αντίθεσή του «στη μεθοδική και εσκεμμένη απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, όπως αυτή εκφράζεται μέσω της υποστελέχωσης και υπολειτουργίας των δομών του και της αναποτελεσματικότητας της παροχής υπηρεσιών υγείας».

Αναφέρει ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, υποβάθμισης των υπηρεσιών στην περιοχή,  την στελέχωση του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού με Νοσηλεύτριες και Στρατιωτικούς για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών από το Ε.Κ.Α.Β..

Μια συνθήκη, την οποία χαρακτηρίζει, άκρως επικίνδυνη για τις ζωές των κατοίκων, καθώς το εν λόγω προσωπικό δεν είναι το κατάλληλα εκπαιδευμένο στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα (μια ειδική εκπαίδευση διάρκειας 2,5 ετών).

Ο  Σύλλογος «Εκπαίδευση – Υγειά – Αλληλεγγύη», ζητάει: την άμεση άρση της στελέχωσης του ασθενοφόρου με Νοσηλεύτριες και Στρατιωτικούς και την κατάργηση του σχετικού νόμου, αλλά και την άμεση στελέχωση με υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και του Ε.Κ.Α.Β. για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών περίθαλψης.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Καστοριάς της ΑΔΕΔΥ και το Σωματείο Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Νομού Καστοριάς στηρίζουν έμπρακτα την ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας, στο Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού, προκηρύσσοντας στάση εργασίας, από τις 13:00 έως τις 15:00.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.