Header Ads

Κοζάνη: Δεκατρείς Καθηγητές – Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας στους κορυφαίους στον κόσμο

Πανεπιστήμιο Δυτικής ΜΑκεδονίας

Μέλη του διδακτικού προσωπικού και ερευνητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συγκαταλέγονται  στους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου, σύμφωνα με τη λίστα “Data for updated science-wide author databases of standardized citation indicators”, που δημοσιεύτηκε από ομάδα καθηγητών του Stanford University.

Η λίστα περιλαμβάνει 100.000 επιστήμονες όλων των επιστημονικών πεδίων, τους οποίους κατατάσσει σε παγκόσμια κλίμακα με βάση την απήχηση του δημοσιευμένου έργου τους εντός του 2023.

Σύμφωνα με αυτή, για το τελευταίο έτος αναφοράς (2023), 13 μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κατατάσσονται στο 2% των κορυφαίων επιστημόνων σε παγκόσμιο επίπεδο, στο επιστημονικό πεδίο στο οποίο εξειδικεύονται.

Με αλφαβητική σειρά, οι διακεκριμένοι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας είναι:

Γιανναράκης Γρηγόριος, Γούλα Μαρία, Θεοδουλίδης Θεόδωρος, Κασκαούτης Δημήτρης, Κορωναίος Χριστοφής, Μπουλογεώργος Αλέξανδρος-Απόστολος, Πέλλας Νικόλαος, Πηλαβάκης Πέτρος, Ραδόγλου-Γραμματίκης Παναγιώτης, Σαρηγιαννίδης Παναγιώτης, Τσίπουρας Μάρκος, Χαρισίου Νικόλαος και Φροντιστής Ζαχαρίας.

Η λίστα περιλαμβάνει επίσης την κατάταξη των επιστημόνων με βάση τον αντίκτυπο του συνολικού επιστημονικού έργου, καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους. Στην κατάταξη αυτή διακρίνονται οκτώ μέλη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.  Πρόκειται για τους (με αλφαβητική σειρά): Θεοδουλίδη Θεόδωρο, Κορωναίο Χριστοφή, Πέλλα Νικόλαο, Πηλαβάκη Πέτρο, Σαρηγιαννίδη Παναγιώτη, Σκόδρα Γεώργιο, Τσίπουρα Μάρκο και Φροντιστή Ζαχαρία

Στην πορεία των ετών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, καταγράφεται σταθερά αυξανόμενος αριθμός των καθηγητών και ερευνητών του, που διακρίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που αποδεικνύει το υψηλού επιπέδου και διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό έργο που υλοποιείται.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.