Header Ads

Πτολεμαΐδα: Καθαιρείται το τμήμα της δεξαμενής της Τ/Θ που υπέστη βλάβη

τηλεθερμανση

Εργασίες στη δεξαμενή αποθήκευσης θερμικής Ενέργειας που βρίσκεται πλησίον του Πάρκου εκτάκτων αναγκών και στις 2 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκκένωσης συγκεκριμένων τμημάτων του δικτύου σωληνώσεων, υπέστη βλάβη, πρόκειται να εκτελέσει η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας.

Η βλάβη αποδίδεται στην πτώση της πίεσης κάτω από την ατμοσφαιρική στο εσωτερικό της με αποτέλεσμα η ΔΕΤΗΠ να υποστεί οικονομική ζημιά.

Δύο μήνες αργότερα και εν αναμονή της νέας περιόδου λειτουργίας του συστήματος της Τ/ Θ, κάθε χρόνο η εκκίνηση της παροχής θερμικής ενέργειας στους καταναλωτές κινείται γύρω από την 15η Οκτωβρίου, η ΔΕΤΗΠ εντείνει τις προσπάθειες της για την βελτιστοποίηση των διαδικασιών που αφορούν στη λειτουργία και στη συντήρηση προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το επίπεδο ασφάλειας των εγκαταστάσεων της.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις της προκληθείσας βλάβης της δεξαμενής, στη λειτουργία της τηλεθέρμανσης κατά την ερχόμενη περίοδο θέρμανσης, αυτές αφορούν την απώλεια της κύριας λειτουργίας της ως εναποθηκευτής θερμικής ενέργειας 100MWh th , κυρίως κατά την διάρκεια των ημερών με χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες, όπου η αποθηκευμένη ενέργεια καλύπτει τις πρωινές και απογευματινές αιχμές ζήτησης θερμικού φορτίου.

Η παραπάνω απώλεια θα καλυφθεί με τη λειτουργία της ΜΟΝΑΔΑΣ V του ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ισχύος 140 MWth, η οποία θα διασυνδεθεί με την τηλεθέρμανση τον ερχόμενο Νοέμβριο και εναλλακτικά με τον λέβητα πετρελαίου ισχύος 25MWth.

Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες καθαίρεσης του τμήματος της δεξαμενής που έπαθε βλάβη και θα ακολουθήσουν η επιθεώρηση του εναπομείναντος τμήματος, η μελέτη και το έργο της πλήρους αποκατάστασης της.

Στη μελέτη αποκατάστασης θα περιλαμβάνεται ο προϋπολογισμός και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.