Header Ads

Κοζάνη: Νέα πρωτοβουλία της ΔΙΑΔΥΜΑ με δράσεις ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης

ΔΙΑΔΥΜΑ

Μια νέα πρωτοβουλία της ΔΙΑΔΥΜΑ, με μια σειρά δράσεων ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης στην πράξη, ξεκινά σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας.

Η πρώτη δράση σε συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 14:00 στην Κεντρική Πλατεία Κρόκου.

Οι πολίτες θα μπορούν να παραδώσουν επί τόπου εκτός των τυπικών υλικών συσκευασίας (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο), απόβλητα ειδικών κατηγοριών όπως ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές μικροσυσκευές, μπαταρίες, λαμπτήρες, συσκευασίες με υπολειπόμενο περιεχόμενο σε χρώματα, βαφές, καθαριστικά και καλλυντικά.

Επίσης, θα είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες θα μπορούν να παραδώσουν μικροαντικείμενα, μέχρι περίπου 5 κιλά, προς επαναχρησιμοποίηση (όπως είδη ρουχισμού, υπόδησης, αξεσουάρ, βιβλία, παιχνίδια, διακοσμητικά, οικιακά σκεύη και άλλα. Απαραίτητη προϋπόθεση τα υλικά να είναι σε καλή κατάσταση και λειτουργικά.
Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου LIFE-IP CEI-Greece, για την εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα και υποστηρίζεται από την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και την ΑΦΗΣ Α.Ε.

Ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε πολλούς ακόμα οικισμούς της Περιφέρειας.

Με την προσπάθεια αυτή, τονίζει η ΔΙΑΔΥΜΑ, αποφορτίζουμε τα σπίτια μας και βοηθάμε στην προσπάθεια να δώσουμε νέα ζωή σε καθημερινά υλικά, βλέποντας πως μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά για το περιβάλλον!

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.