Header Ads

Δυτική Μακεδονία: Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις, σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, Το κεντρικό μήνυμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, «ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους», προσεγγίζει τον δημόσιο χώρο ως ένα χώρο ισότητας, περισσότερης οδικής ασφάλειας, με λιγότερο θόρυβο και ατμοσφαιρική ρύπανση και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Εκδηλώσεις Δήμου Γρεβενών

-Στην πόλη των Γρεβενών, σήμερα Παρασκευή 20.9.2024, στις 10:00, στην πλατεία Αιμιλιανού, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την ηλεκτροκίνηση, με έκθεση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων και αυτοκινήτων.

-Στις 16:00, στο Δημοτικό Στάδιο «ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ», θα διεξαχθούν αθλήματα για παιδιά, με αγωνίσματα δρόμου, ρίψεις και άλματα, υπό τη καθοδήγηση έμπειρων προπονητών-καθηγητών Φυσικής Αγωγής της Γυμναστικής Ένωσης Γρεβενών.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνει κλήρωση ενός ποδηλάτου από τον Δήμο Γρεβενών.

Το Σάββατο 21.9.2024, θα υπάρχει στην κεντρική πλατεία Αιμιλιανού έκθεση ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στις 10:00 θα γίνει στο πάρκο Μανιταριών πρωινή γυμναστική για όλες τις ηλικίες.

Στις 11:00, στην Πλατεία Αιμιλιανού θα γίνει εκδήλωση STREET TENNIS, με μικρούς και μεγάλους να παίζουν και γνωρίζουν το άθλημα της Αντισφαίρισης, με τη βοήθεια του Αθλητικού Συλλόγου Αντισφαίρισης Γρεβενών.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνει κλήρωση ενός ποδηλάτου από τον Δήμο Γρεβενών.

Την Κυριακή 22.9.2024, ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, στην τελετή λήξης των εκδηλώσεων, θα κλείσουν κεντρικοί δρόμοι για τα αυτοκίνητα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο για ποδήλατα, πατίνια, αμαξίδια και ρόλερς.  Στις 11:00, θα ξεκινήσει ποδηλατοδρομία, με αφετηρία και τερματισμό το πάρκο Μανιταριών. Στο τέλος της δράσης θα γίνει κλήρωση ενός ποδηλάτου από τον Δήμο Γρεβενών.

Εκδηλώσεις Δήμου Εορδαίας

Στον δήμο Εορδαίας σήμερα  Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, από τις 09.00 έως τις 12.00 θα γίνονται επισκέψεις Νηπιαγωγείων, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και διανομή ενημερωτικού και εκπαιδευτικού υλικού σχετικά με την οδική ασφάλεια.

Από τις 11.00 έως τις 12.00 θα γίνει εκδήλωση με τίτλο «Τα πλεονεκτήματα του ποδηλάτου», με Ποδηλατάδα και ενημέρωση των πολιτών από τους μαθητές του 6ου Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας.

Από τις 10.00 έως τις 12.00, στη δράση «Οι μικροί φύλακες του Πάρκου» το 3ο, 9ο, και 14ο Νηπιαγωγεία Πτολεμαΐδας θα υιοθετήσουν το Πάρκο στο 4ο Δημοτικό Σχολείο.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.