Header Ads

Κοζάνη: Ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του τούνελ στην περιοχή του ΟΣΕ

ose

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες κατασκευής του τούνελ στην περιοχή του ΟΣΕ καθώς, μετά την πρόσφατη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής, ο ανάδοχος προχωρά στην εγκατάσταση του εργοταξίου, υλοποιώντας τις σχετικές ενέργειες οριοθέτησής του.

Στο σημείο κατασκευής του έργου βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κώστας Βόμβας, συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης καθώς και από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Στόχος του τεχνικού έργου κατασκευής σήραγγας, με τη μέθοδο Cut & Cover, είναι η σύνδεση του βορείου τμήματος της πόλης με το νότιο, καλύπτοντας τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής Αμυνταίου – Κοζάνης και συμβάλλοντας  καθοριστικά στη ριζική ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, προβλέπεται η κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής μήκους περίπου 470 μέτρων, η οποία εν μέρη θα καλυφθεί από τούνελ μήκους 327 μέτρων. Η πάνω επιφάνεια θα επιχωθεί, γεφυρώνοντας έτσι τα δύο τμήματα της πόλης.

Με αυτόν τον τρόπο, το έργο θα συμβάλλει τόσο στην ορθή λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου, σε περίπτωση επαναλειτουργίας του, όσο και στη διαμόρφωση ενός ενιαίου δημόσιου χώρου. 

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες μελέτες και ενέργειες που θα αφορούν τη δημιουργία χώρων πρασίνου και αναψυχής, μετατρέποντας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος, τον πρώην σιδηροδρομικό σταθμό σε ένα πραγματικά καινούργιο σημείο αναφοράς, που θα κοσμεί την πόλη.

Το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU – από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – Ελλάδα 2.0 και του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2017 – 2021, με συνολικό προϋπολογισμό 7.133.181€.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.