Header Ads

Γρεβενά: Εργασίες συντήρησης και επισκευές στα σχολεία

sxoleio_aithousa

Εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και επισκευές στα σχολεία του Δήμου Γρεβενών, ξεκινούν άμεσα, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Γρεβενών, Κυριάκο Ταταρίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, συνολικού προϋπολογισμού 690.905 ευρώ.

Το έργο αφορά παρεμβάσεις για την αποκατάσταση φθορών, τη συντήρηση και επισκευή σχολικών αθλητικών εγκαταστάσεων των σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων τους, Γρεβενών που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία τους, ύστερα από ύπαρξη ανάγκης αποκατάστασης και από διάφορά αιτήματα των σχολικών μονάδων.

Εργασίες θα γίνουν και στα εφτά Δημοτικά Σχολεία της πόλης των Γρεβενών, στα Δημοτικά Σχολεία Κιβωτού και  Μεγάρου, στα συγκροτήματα του  1ου  Γυμνάσιου – Λυκείου, του 2ου Γυμνάσιου – Λυκείου και και στο ΕΠΑ.Λ Γρεβενών.

Η ανάγκη για τις παρεμβάσεις αυτές προκύπτει εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί στα σχολικά κτίρια και στους αύλειους χώρους τους, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και φυσικών φθορών που οφείλονται στην πάροδο του χρόνου, αλλά και στην καθημερινή χρήση των χώρων αυτών κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν 18 μήνες και θα γίνουν υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γρεβενών, η οποία συνέταξε και τη σχετική μελέτη. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» και τον άξονα προτεραιότητας «Παιδεία Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός».

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Γρεβενών τόνισε ότι: «Για τη Δημοτική Αρχή, αποτελεί προτεραιότητα η ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού και η ποιοτική αναβάθμιση των σχολικών εγκαταστάσεων του Δήμου, προκειμένου να καταστούν σύγχρονες και  περισσότερο λειτουργικές. Προς αυτή τη κατεύθυνση, συνεχίζεται η εντατική προσπάθειά για αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου, για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων».

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.