Header Ads

Oικοτροφείο για άτομα με αυτισμό στο πρώην δημαρχείο Ελλησπόντου

koilada

Οικοτροφείο για άτομα με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές θα δημιουργηθεί από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Συνεργασίας «Οιωνός ΑΜΚΕ», στο πρώην δημαρχείο Ελλησπόντου, στην Κοιλάδα Κοζάνης. 

Χθες, με απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, ενέκρινε την παραχώρηση τμήματος του Δημαρχείου του πρώην Δήμου Ελλησπόντου, στην «ΑΜΚΕ Οιωνός», η οποία επιλέχθηκε να υλοποιήσει το συγκεκριμένο έργο, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας του Υπουργείου Υγείας, για την επιλογή φορέων λειτουργίας μονάδων ψυχικής υγείας, με συνεργαζόμενους φορείς στον Δήμο Κοζάνης.

Με τη διαμόρφωση των χώρων, που παραχωρήθηκαν για 11 χρόνια, θα δημιουργηθεί εκεί μια εξειδικευμένη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, που θα μπορεί να φιλοξενεί 15 άτομα με αυτισμό.

Στόχος της δομής είναι η ένταξη των ατόμων με αυτισμό στην κοινωνία, μέσα από προγράμματα εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων αυτόνομης διαβίωσης.

Παράλληλα θα προσφέρει στα άτομα που θα φιλοξενούνται στα 15 δωμάτια που θα δημιουργηθούν, ιατρική και νοσηλευτική παρακολούθηση, αλλά και ψυχαγωγία, σε χώρους του δημοτικού οικοπέδου που θα διαμορφωθεί κατάλληλα για τις δραστηριότητες των φιλοξενούμενων ατόμων του οικοτροφείου.

Για τη λειτουργεία του Οικοτροφείου για άτομα με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, θα προσληφθούν 25 άτομα όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.