Header Ads

Εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της Πτολεμαΐδας σήμερα, Δευτέρα 14 και αύριο, Τρίτη 15 Οκτωβρίου

parelasi-ptolemaida

Ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024, οι εκδηλώσεις για την 112η επέτειο της απελευθέρωσης της Πτολεμαΐδας από τον τουρκικό ζυγό. Για την ιστορική σημασία της επετείου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και στους οργανισμούς.

Στις 12:00: θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία, σε μνημεία της πόλης.

Στις 16:00, στο μνημείο Πεσόντων της Κοινότητας Περδίκκα, θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση, θα πραγματοποιηθεί ομιλία για το ιστορικό της Μάχης του Περδίκκα και θα γίνει κατάθεση στεφάνων για την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό.

Εν τω μεταξύ στις 18:30 θα τελεστή Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για τη γιορτή της Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής, τον ναό που φέρει το όνομα της και θα ακολουθήσει λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Οσίας.

Την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024, ανήμερα της γιορτής της Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής και της επετείου της απελευθέρωσης της Πτολεμαΐδας, θα τελεστούν στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής Πτολεμαΐδας, στις 7:00,  όρθρος και αρχιερατικό συλλείτουργο και στις 10:30 δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, Ειρηναίου. Στην πανήγυρη του ιερού ναού και τα Ελευθέρια της πόλης θα συμμετάσχει ο καταγόμενος από την Εορδαία, Μητροπολίτης Περιστερίου, Γρηγόριος.

Μετά τη δοξολογία, στο Μνημείο Πεσόντων στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση, θα ακολουθήσει ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό, Ευαγγελία Τρίμπου και θα γίνει η κατάθεση στεφάνων.

Στις 12.00 θα ξεκινήσει η παρέλαση, στην οδό 25ης Μαρτίου.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.