Header Ads

Κ. Χατζηδάκης: 407.000 επιχειρήσεις έχουν συνδέσει POS με ταμειακές μηχανές

Κ. Χατζηδάκης: 407.000 επιχειρήσεις έχουν συνδέσει POS με ταμειακές μηχανές

Η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές αποτελεί μία από τις πέντε πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε ότι ο στόχος για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές επιτεύχθηκε 2,5 μήνες νωρίτερα από την αρχική προθεσμία.

Μιλώντας στο Athens Innovation Forum 2024, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι πάνω από 407.000 επιχειρήσεις έχουν συνδεθεί μέχρι στιγμής, ξεπερνώντας το ορόσημο των 402.000 επιχειρήσεων που είχε τεθεί για το τέλος του έτους στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. «Πολλοί αμφισβήτησαν την επίτευξη του στόχου, αλλά με πίεση και συνεργασία, τον ξεπεράσαμε», δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι το 4% των επιχειρήσεων που δεν έχουν συμμορφωθεί θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις, με έμφαση στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές αποτελεί μία από τις πέντε πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, οι οποίες περιλαμβάνουν την επέκταση της χρήσης POS σε 35 επιπλέον κλάδους, την απαγόρευση μετρητών στις αγοραπωλησίες ακινήτων, την υποχρεωτική εφαρμογή ηλεκτρονικών τιμολογίων από το 2025 και την προώθηση των άμεσων πληρωμών μέσω του συστήματος IRIS.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε επίσης στις παρεμβάσεις για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τονίζοντας τρεις βασικούς άξονες: τη μείωση των κόκκινων δανείων, τη διεύρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σημείωσε ότι οι τράπεζες έχουν αρχίσει να αναθεωρούν την πολιτική των προμηθειών τους, επισημαίνοντας ότι οι υπερβολές στις τραπεζικές χρεώσεις βλάπτουν όχι μόνο την κοινωνία αλλά και τις ίδιες τις τράπεζες. Τέλος, αναφέρθηκε στη σημασία της διαφάνειας και της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προχωρά σε αποφασιστικές παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας.

#ΚΩΣΤΗΣ_ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ #POS #ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ_ΜΗΧΑΝΕΣ
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.