Header Ads

Η Τουρκία με πληθωρισμό 72% οδηγεί την κούρσα των εκατομμυριούχων στην Ευρώπη

Η Τουρκία με πληθωρισμό 72% οδηγεί την κούρσα των εκατομμυριούχων στην Ευρώπη

Οι προβλέψεις για το ποσοστό των εκατομμυριούχων μέχρι το 2028 - Στα χαμηλά η Ελλάδα.

Σε τρεις χώρες στην Ευρώπη θα αυξηθεί το ποσοστό των εκατομμυριούχων μέχρι το 2028.

Η Τουρκία, η Ρωσία και η Σουηδία προβλέπεται να είναι οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες που θα δουν τη μεγαλύτερη αύξηση, σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού think tank Adam Smith Institute.

Τα ευρήματα από την έκθεση Millionaire Tracker του Ινστιτούτου, η οποία εξετάζει τις περιουσίες 36 χωρών - συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, Ιαπωνίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Ουγγαρίας - δείχνουν ότι η Ταϊβάν θα δει τη μεγαλύτερη αύξηση στο ποσοστό των εκατομμυριούχων (51%).

Αβγατίζουν τις περιουσίες τους οι Τούρκοι έχοντες, με τον πληθωρισμό στο 72%

Η Τουρκία είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τις καλύτερες επιδόσεις, καθώς προβλέπεται να αυξηθεί κατά 34% το ποσοστό εκείνων που θα έχουν καθαρό πλούτο άνω του 1 εκατ. δολαρίων (915.000 ευρώ) σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των μετρητών, των μετοχών, των ακινήτων και των ιδιωτικών συνταξιοδοτικών ταμείων.

Τα στοιχεία από την UBS Global Wealth Report 2024, που χρησιμοποιήθηκαν για τη διαμόρφωση της κατάταξης, αναδεικνύουν την αξιοσημείωτη αύξηση του προσωπικού πλούτου στην Τουρκία, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο πληθωρισμός την Τουρκία βρίσκεται στο δυσθεώρητο 72%, σύμφωνα με το CNBC.

Ο υψηλός πληθωρισμός ήταν καταστροφικός για την πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας, στους οποίους έχει συρρικνωθεί σημαντικά η αγοραστική τους δύναμη.
Ωστόσο, οι Τούρκοι που κατέχουν περιουσιακά στοιχεία, όπως σπίτια, είδαν τον πλούτο τους να αυξάνεται, καθώς ο πληθωρισμός απογειώνει την αξία της περιουσίας τους.

Δεύτερη η Ρωσία

Παρά τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και τις εκτεταμένες οικονομικές κυρώσεις, η Ρωσία προβλέπεται να έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό εκατομμυριούχων στην ήπειρο, με αύξηση 23%.

Ποιες χώρες υστερούν

Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Κάτω Χώρες είναι τα δύο έθνη με τις χαμηλότερες επιδόσεις από τα 36 που αναλύθηκαν, καθώς προβλέπεται οι δύο χώρες να χάσουν εκατομμυριούχους, ως ποσοστό του πληθυσμού τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, το Ηνωμένο Βασίλειο θα χάσει το 20% των εκατομμυριούχων του μέχρι το 2028, ενώ οι Κάτω Χώρες το 5%.

Η μόνη άλλη χώρα που προβλέπεται να δει μείωση του ποσοστού των εκατομμυριούχων της είναι η Σαουδική Αραβία (-3%).

Η εικόνα των εκατομμυριούχων στην Ελλάδα

Οι ισχυρές οικονομίες της Ευρώπης, η Γερμανία και η Γαλλία, προβλέπεται να δουν αύξηση 15% και 14% αντίστοιχα και στη σχετική κατάταξη βρίσκονται προς τα χαμηλά.

Με μόλις 2% αύξηση, η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών που κατατάσσονται στις χαμηλότερες θέσεις της έκθεσης.

Μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Κάτω Χώρες, η Σαουδική Αραβία (-3%) και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (1%) κατατάσσονται κάτω από αυτήν.

Οι αναλυτές του Ινστιτούτου Adam Smith εκτιμούν ότι οι ΗΠΑ θα σημειώσουν αύξηση 12%, ενώ η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, 8%.

Με πληροφορίες από Euronews.com

#ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ #ΕΛΛΑΔΑ #ΡΩΣΙΑ
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.